Din order- & leveranskalender

Pepparkakor med ädelostkräm

Recept skrivet av
Jimmi Eriksson och Daniel Haynes
  • Jul/Julbord
Pepparkakor med ädelostkräm, fikon och rostade valnötter. En klassiker på jul och fantastiskt gott att avnjuta tillsammans med glögg.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • Pepparkakor
  • Rostade valnötter

Ädelostkräm

  • 200 g ädelost
  • 200 g färskost
  • 100 g soltorkade fikon
  • 3 st torkade lagerblad
  • 5 st svartpepparkorn
  • 1 krm salt

Tillagning

Så gör du ädelostkrämen:

  1. Smula ner ädelosten i en bunke och vispa samman med färskosten.
  2. Haka fikonen och rör ner i ostmassan.
  3. Krossa lagerbladen, svartpepparn och saltet i en mortel och smaksätt osten med kryddblandningen.
  4. Förvara i kylen och servera kall.
  5. Servera genom att bre på ostkrämen på pepparkakor och toppa med rostade valnötter.

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader