Din order- & leveranskalender

GastroMerits köksutbildningar – matlagning i teori och praktik

Köksutbildningar som passar såväl dig som är ny i branschen och dig som befinner dig mitt i yrkeslivet.

Bland våra köksutbildningar hittar du kurser inom specialområden som till exempel street food, kreativa grönsaksrätter och surdegsbröd. Vi erbjuder också kurser inom områden som modern lunchbuffé, ny teknik i köket, vegetarisk matlagning och dessert. I alla kurser och utbildningar ingår kursdokumentation, lunch och fika. Efter genomförd kurs och utbildning får du diplom, som ett deltagarbevis. Till samtliga kökskurser ombeds du att ta med egen kockrock och gärna egna knivar.

GastroMerit

Exceptionell Råvara i fokus: Svenska kvalitetsprodukter

Hedemorahöna, Linderödssvin, utslagsko och Lokförare Bergfälts Jätteärt. Under den här inspirationsdagen står råvaran i fokus. Vi testar och tillagar olika kvaliteter av gris, nöt, fågel och grönsaker. Allt från godkänt, till premium och exceptionellt.
GastroMerit

Vegansk matlagning med Maximillian Lundin

Det här är teoretisk och praktisk kurs i vegansk matlagning. Du kommer att få lära dig olika tillagningstekniker och att göra förändringar på din meny som leder till ökad lönsamhet.
GastroMerit

Vegansk matlagning med Richard Nystad

Det här är en kurs för dig som vill lära dig mer om växtbaserad mat. Under kursen kommer du att få kunskap och tekniker för att sätta ihop dina egna kreativa rätter och menyer.
GastroMerit

Kurs – Kreativa grönsaksrätter

I den här kursen ligger fokus på kreativa grönsaksrätter. Du får fördjupad kunskap kring grönsaker och rotfrukter samt deras betydelse för ett bättre välmående.
GastroMerit

Nyhet! Halvdagskurs – KRAV-certifieringens grunder

Under den här halvdagskursen får du lära dig allt om hur KRAV och KRAV-certifiering fungerar. Du får en grundlig genomgång av KRAVs mervärden, hur du jobbar med verksamhetsrutiner kopplat till certifieringen och hur en revision fungerar.
GastroMerit

Nyhet! Kurs – Vegetariskt vid större event

I den här kursen blir du ännu bättre på att laga vegetarisk mat till stora sällskap och skapa en upplevelse av nylagat även när maten serveras till flera hundra gäster.
GastroMerit

Kurs – Vegetariskt i skola och förskola

För dig som vill servera näringsrik och god vegetarisk mat för barn och ungdomar. Kursen ger dig kreativa idéer kring hur du kan addera mer vegetabilier till din meny.
GastroMerit

Kurs – Vegetarisk fine dining

Restaurangbesökarnas intresse för och kunskap kring växtbaserad mat bara fortsätter att öka. I GastroMerits nya kurs "vegetarisk fine dining" får du lära dig att skapa en avsmakningsmeny som är helt vegetarisk.
GastroMerit

Kurs – Utveckla din salladsbuffé

Den här kursen ger dig verktyg som hjälper dig att förändra, utveckla och anpassa salladsbuffén efter säsong, tillgång, pris och kvalitet.
GastroMerit

Kurs – Styckningskurs, lär dig stycka ett helt djur

Grundläggande anatomisk styckningskurs för dig som vill lära dig att stycka ett helt djur och ta vara på alla styckningsdetaljer. Dagen blandas med teori och praktik. Bland annat sker en inledande styckningsdemonstration av ett djur.
GastroMerit

Nyhet! Kurs – Matglädje i skolan

Det här är en heldagskurs med både teoretiska och praktiska moment. Förutom ny kunskap kring smakutveckling och näringsbehov hos barn får du även en hel del inspiration kring vegetariskt. Kursen riktar sig till dig som jobbar inom skola eller förskola.
GastroMerit

Mat för seniorer

Lär dig mer om energitäta och proteinrika måltider. Du lär dig att skapa attraktiva, smakrika maträtter med rätt konsistens för de äldre.
GastroMerit

Laga vegetariskt till lunch, buffé och konferens

Vill du lära dig servera näringsrik och god vegetarisk mat? Då är det här kursen för dig.
GastroMerit

Nyhet! Kurs – Laga mat med Årets Kock 2017

Nu har du chansen att lära dig mer om matlagning och tillagningstekniker av ingen mindre än Årets Kock 2017, Johan Backeus. Under kursdagen får du ny inspiration kring fisk, skaldjur, gröna rätter och att använda hela råvaran.
GastroMerit

Kreativa luncher

Här får du konkreta tips och kreativa infallsvinklar som hjälper dig att utveckla nya rätter till din lunchrestaurang. Utgångspunkten är konsten att laga mat som håller riktigt hög kvalitet till en rimlig kostnad.
GastroMerit

Kurs – Japaninspirerad mat med Sayan

Laga förstklassig japansk mat tillsammans med en mästare, Sayan Isaksson. Kursdagen innebär matlagning med basen i svenska råvaror som oxtalg, tryffel, primörägg, talg, svensk fullblodswagyu och vildfångad öring.
GastroMerit

Kurs – Inspirerande skolmat

Den här kursen vänder sig till dig som arbetar i köket på skola och förskola och som vill lära dig att laga goda, färgglada och näringsrika rätter från grunden. Som dessutom är praktiska att tillaga.

GastroMerit

Nyhet! Kurs – Hållbara skolmåltider

Att laga måltider i förskola och skola är på många sätt en utmaning. Måltiden skall vara trivsam och maten skall vara god, miljösmart och näringsriktig. Samtidigt ökar de vegetariska alternativen och det gäller att få barnen att våga anta utmaningen att gilla det nya.
GastroMerit

Nyhet! Kurs – Grillat – allt går att grilla

Allt som tillagas på spis eller i ugn går också alldeles utmärkt att lägga på grillen. Du kommer att grilla allt från betor, rotselleri och lökar till rabarber och äpplen, blåmusslor, hummer, pulled pork, porchetta och hela fiskar.
GastroMerit

Kurs – Franska bakverk och tårtor

Det här en kurs för dig som vill lära dig att baka fantastiska tårtor och andra härliga bakverk. Kursen leds av Cecilia Andersson, Årets konditor 2012, som guidar dig genom en dag fylld av söta smaker.
GastroMerit

Nyhet! Kurs – Etnisk vegetarisk mat i skolan

Arbetar du i skolkök och är nyfiken på vegetarisk matlagning för barn och ungdomar från olika kulturer? Under den här kursen får du lära dig att tänka nytt och utveckla din meny för att bättre passa barn från olika länder. Vegetarisk mat som alla barn kan gilla.
GastroMerit

Kurs – Det moderna restaurangköket

I den här kursen får du både en teoretisk som praktisk genomgång av olika tekniker som vakuum, sous vide, rök och övertrycksladdning. Med ny teknik går det att nå nya höjder inom gastronomin samtidigt som kvaliteten säkerställs, svinnet minskar och kreativiteten ökar.
GastroMerit

Kurs – Desserter med stil

Detta är en dessertkurs för dig som jobbar på restaurang. Under kursen får du fördjupad kunskap i tillagning av avancerade desserter av hög kvalitet. Vi går igenom smakkombinationer, nya tekniker, dagens desserttrender samt hur du kan jobba för att skapa intressanta presentationer.
GastroMerit

Kurs – Choklad och dekorer

En heldags chokladkurs där du lär dig tryffeltillverkning och att baka med choklad. Du får skapa tårtor, bakelser, glassdesserter, macarons, tartletter och tryfflar i olika smaker och med olika utseenden.
GastroMerit

Cafémat – Skapa goda måltider utan tillgång till restaurangkök

Kursen ska ge dig inspiration och öka dina kunskaper att servera fullgoda måltider utan ett riktigt kök. Att välja rätt råvaror är viktigt för ekonomin och att arbeta med de olika säsongerna går med fördel att göra på café.
GastroMerit

Tvådagarskurs – Allt om surdegsbröd, en trend som är här för att stanna

Lär dig att baka surdegsbröd med naturliga råvaror, utan tillsatser, och med surdegsjäsning som passar i små och stora restaurangkök. Kursen ger dig en genomgång i surdegsbröd från ax till limpa.
GastroMerit

Allergi och överkänslighet

Med ökad kunskap om matallergi och intoleranser mot olika födoämnen kan du enklare erbjuda alternativ till gäster som har någon form av matöverkänslighet. Det ger en trygghet och självförtroende för personalen i restaurang och kök.
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader