Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Vi minskar användningen av plast

Martin & Servera arbetar för att minska användningen av plast i sortiment och förpackningar. Vi har en policy som styr sortimentet mot alternativa material och nya förpackningslösningar.

Plast är ett användbart material som finns i allt från engångsmuggar till kläder och bilar. Det är ett material som kan bidra till ett hållbart samhälle exempelvis genom att förpackningar i plast förlänger hållbarheten på livsmedel. Å andra sidan skapar användningen av plast också allvarliga miljöeffekter eftersom plast tillverkas av fossil råvara och för att plastavfall starkt bidrar till nedskräpningen av världens hav.

Därför har Martin & Servera-koncernen tagit fram en policy för minskad plastanvändning i koncernens sortiment och förpackningar:

  • Till år 2030 ska den fossila råvaran i plastförpackningar bytas ut till fossilfri eller återvunnen fossil råvara.
  • Senast år 2022 ska samtliga plastförpackningar vara tillverkade av återvinningsbara material. Det inkluderar såväl Martin & Serveras egna märkesvaror som sortiment från externa leverantörer och producenter.
  • Senast år 2020 ska engångsprodukter som bestick, tallrikar, sugrör, drinkpinnar och produkter gjorda av oxo-nedbrytbar plast samt mat- och dryckesbehållare av expanderad polystyren, fasas ut ur sortimentet enligt kommande EU-direktiv.

 

”Martin & Servera-koncernen vill vara en god kraft i samhället. Därför driver vi den viktiga frågan om minskad plastanvändning. Nu har vi en ny policy som styr vårt arbete framåt”, säger AnnaLena Norrman, hållbarhets- och kvalitetsdirektör på Martin & Servera.

 

Arbetet med att söka efter ersättningsprodukter i nya funktionella material och se över förpackningslösningar för att minimera plastanvändningen kommer framöver att intensifieras. Martin & Serveras sortiment- och inköpschefer har en ständig dialog med leverantörer om material och smarta förpackningslösningar.

”Vi vill hjälpa våra kunder att hitta de mest hållbara engångsprodukterna. Under vårt eget varumärke Formo lanseras inom kort sugrör i papper. Vi erbjuder redan idag ett brett sortiment av produkter i alternativa material som trä, papper och bagasse (sockerrörsfibrer)”, säger Magnus Åberg, affärsområdeschef på Martin & Servera Restauranghandel.

Läs mer

Hållbarhet

Hållbara val

Här har vi samlat artiklar som är ekologiska och miljömärkta, samt varor med etisk artikelmärkning. Märkningar som ingår är: EU-ekologiskt, KRAV-märkt, MSC, ASC, UTZ Certified, EU-ecolabel, Rain Forest Alliance, Fairtrade, Svanen och Bra Miljöval Falken. Vill du veta hur vi arbetar med hållbarhet? Läs här om vårt hållbara erbjudande.
Hållbarhet

Hållbarhet

Vårt mål är att vara en självklar samarbetspartner för att skapa framtidens hållbara meny. Med omsorg om människor, djur och natur. Se det som ett löfte. Vill du så kan vi. Tillsammans gör vi skillnad.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.