Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Om Martin & Servera-gruppen

Martin & Servera-gruppens bolag levererar mat, dryck och tjänster till hotell, restauranger, butiker, caféer och offentliga måltidsverksamheter. Martin & Servera-gruppen i korthet.
Hållbarhet

Vi tror på att vara hållbara tillsammans med kunder, leverantörer och andra

Du ska vara trygg i ditt val av samarbetspartner och det ska vara enkelt för dig att ta beslut som är bra för människor, djur och natur. Därför driver vi viktiga hållbarhetsfrågor på ett långsiktigt sätt.
Kontakt

Ledning och styrelse

Information om ledning och styrelse i Martin & Servera-gruppen.

Våra bolag

Här hittar du företagen som ingår i Martin & Servera-gruppen. Vi är specialister på drycker, livsmedel, utrustning och tjänster till restauranger, kaféer, butiker, barer och storkök.
Om oss

Martin & Servera Restauranghandel

Martin & Servera Restauranghandel är Sveriges ledande grossist och samarbetspartner till restauranger och storkök. Företaget erbjuder ett komplett sortiment av färskvaror och andra livsmedel samt drycker, utrustning, non food och kem. Martin & Servera Restauranghandel finns nära kunderna med lokala säljkontor över hela Sverige.
I erbjudandet ingår, utöver ett brett sortiment, även service, tjänster och utbildningar för branschen. Martin & Servera Restauranghandel är tillgängliga för sina kunder – genom kunniga säljare, en mängd digitala verktyg som underlättar kundernas vardag och en e-handelsplattform som ständigt utvecklas i dialog med kunderna.
Om oss

Martin & Servera Logistik

Martin & Servera Logistik är logistiknavet för det mesta av Martin & Servera-gruppens volymer. Utöver våra egna bolag, erbjuds också logistiktjänster till kunder utanför koncernen. Från fyra lager i Umeå, Enköping, Norrköping och Halmstad flödar tusentals leveranser per dag till restauranger, hotell och storkök runt om i Sverige. Varje dag, året runt, tar Martin & Servera Logistik ansvar för att kunderna får de varor de behöver till sina verksamheter. Energieffektiv verksamhet, minskat svinn, smart ruttplanering, teknikens nya möjligheter och att sträva mot ett så litet klimatavtryck som möjligt är vardag för Martin & Servera Logistik. Målet är att nå en helt klimatneutral verksamhet till 2030.
Om oss

Martin & Servera Restaurangbutiker

Martin & Servera Restaurangbutiker ingår i Martin & Servera Restauranghandel och består av två butiker belägna i Stockholmsområdet (Årsta och Bromma). Här erbjuds ett brett sortiment från köksmaskiner till färskvaror. Kunderna är restauranger av alla slag men också företag och organisationer. Privatpersoner kan gå med i ”Matklubben” för att kunna handla till event, fester och inför stora helger.
Om oss

Grönsakshallen Sorunda

Grönsakshallen Sorunda erbjuder marknadens bredaste frukt- och grönsakssortiment, har ett eget produktionskök samt egen tillverkning av färdigskurna och förädlade frukter och grönsaker. Bolaget driver också Smakriket, ett varumärke för unika svenska, lokala produkter som passar svenska restaurangers behov av kvalitet och storytelling. Grönsakshallen Sorunda triggas av att utvecklas tillsammans med kunder och leverantörer. Engagerade medarbetare känner stolthet i att sälja fantastiska produkter till Sveriges bästa matlagare.
Om oss

Fiskhallen Sorunda

Fiskhallen Sorunda är specialistgrossisten inom hållbar sjömat. De förser restauranger, hotell, kursgårdar och storkök i hela Sverige med råvaror och förädlade produkter från sjö och hav. Hos Fiskhallen Sorunda finns ett säsongsbetonat sortiment som styrs efter tillgång och genom företagets expertkunskap får kunderna den vägledning de behöver för att kunna göra trygga och hållbara val. Tillsammans med kunder, leverantörer och samarbetspartners utvecklar Fiskhallen Sorunda sjömatsbranschen. Genom att vara länken mellan fiskarens kunskap, kundens önskemål och ny forskning bidrar de till ett långsiktigt vattenbruk och fiske.

Om oss

Kötthallen Sorunda

Kötthallen Sorunda är Sveriges specialistföretag och grossist för kött, vilt, fågel och chark för restaurangmarknaden. De köper från egna gårdar och producenter i hela Sverige samt från utvalda producenter i hela världen. Kötthallen Sorunda styckar och bereder kött i egna anläggningar och har kontroll över varan från uppfödning till färdig produkt. De har också egen tillverkning av korv och chark från egna recept.

Om oss

Galatea

Galatea levererar öl, cider, vin- och spritdrycker till Systembolaget, men också direkt till restaurangmarknaden. I sortimentet finns över tusen artiklar, för tusen olika smaker, för både privatkonsumenter och restaurangkunder. Sedan slutet av 2019 finns Galatea genom förvärv på den finska marknaden. Under 2020 expanderade Galatea också på den svenska marknaden via förvärvet av vinimportören Domaine Wines Sweden i syfte att stärka marknadspositionen på vinsidan. Dotterbolaget KGA Logistik sköter distributionen och erbjuder lager- och transportlösningar även för andra aktörer på den svenska marknaden.

Årsberättelse

Hållbarhet

Martin & Serveras års- och hållbarhetsberättelse

I Martin & Servera-gruppens års- och hållbarhetsberättelse för 2023 hittar du information om stora affärshändelser och vårt hållbarhetsarbete - vad vi har åstadkommit och hur vi fortsätter framåt.

Läs mer

Karriär

Lediga jobb inom Martin & Servera-gruppen

Tillsammans gör vi på Martin & Servera skillnad för alla som älskar mat och dryck. Med omtanke om varandra, våra kunder och planeten driver vi varje dag restaurangbranschen framåt. Och som medarbetare hos oss är du en viktig del av helheten. Här tas dina erfarenheter, idéer och kunskaper tillvara. Välkommen till oss.
Om oss

Visselblåsartjänst

Martin & Servera-koncernen strävar efter att upprätthålla ett öppet affärsklimat och en hög affärsetik. I vår verksamhet värnar vi om säkerhet och respekt för alla de människor som berörs av vår verksamhet.
Karriär

Våra värderingar

Värderingarna, som utgår från värdeorden engagerad, modig och kompetent, ger oss som medarbetare i Martin & Servera stöd och vägledning i arbetsvardagen.

Nyheter

2024.06.25

Martin & Servera arrangerar seminarium om framtidens restaurangmeny under Almedalsveckan

Under Almedalsveckan tar vi på Martin & Servera-gruppen täten när det gäller hållbarhetsfrågor inom restaurangbranschen och välkomnar alla till seminariet Framtidens restaurangmeny - hur gör vi den hållbar? Seminariet äger rum den 26 juni kl 10.45-11.45 i St Clemens Ruin i Visby.
2024.06.17

Martin & Servera och Chefs Camp i samarbete för fler unga kockar och ökad inkludering

I Martin & Serveras olika bolag syns dagligen exempel på hur människor med olika förutsättningar och bakgrund växer med jobbet. Chefs Camp vill ge unga en plats i samhället genom ett traineeprogram som bland annat innehåller praktiskt arbete i restaurangköket. Martin & Servera och Chefs Camp inleder nu samarbete med syfte att bygga broar rakt in i restaurangköken.
Läs fler nyheter här

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.