Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Martin & Servera Gruppen

Martin & Servera Gruppen är Sveriges ledande grossist för restauranger och storkök. Oavsett om du driver en restaurang, ett bageri, en skolrestaurang i kommunal regi eller representerar en rikstäckande kedja så har vi de produkter och lösningar som du behöver. Martin & Servera Gruppen i korthet.
Hållbarhet

Vi tror på att vara hållbara tillsammans med kunder, leverantörer och andra

Du ska vara trygg i ditt val av samarbetspartner och det ska vara enkelt för dig att ta beslut som är bra för människor, djur och natur. Därför driver vi viktiga hållbarhetsfrågor på ett långsiktigt sätt.
Kontakt

Ledning och styrelse

Information om ledning och styrelse i Martin & Servera Gruppen.

Våra bolag

Här hittar du företagen som ingår i Martin & Servera Gruppen. Vi är specialister på drycker, livsmedel, utrustning och tjänster till restauranger, kaféer, butiker, barer och storkök.
Om oss

Martin & Servera Restauranghandel

Martin & Servera Restauranghandel är Sveriges ledande grossist och samarbetspartner till restauranger och storkök. Vi erbjuder färskvaror, restaurangutrustning, drycker och andra livsmedel, samt även service, tjänster och utbildningar. Vi har dessutom ett stort sortiment av ekologiska och miljömärkta produkter. 
Vi är tillgängliga för våra kunder – genom kunniga säljare, genom en mängd digitala verktyg som underlättar kundernas vardag och en e-handelsplattform som ständigt utvecklas i dialog med kunder.
Om oss

Martin & Servera Logistik

Martin & Servera Logistik är vår lager och logistikverksamhet med lager på fyra orter: Halmstad, Norrköping, Enköping och Umeå samt ett antal omlastningscentraler runt om i Sverige.
Varje dag, året runt, tar Martin & Servera Logistik ansvar för att kunderna får just de varor de behöver till sina verksamheter. Hållbar logistik är något Martin & Servera Logistik jobbar med dagligen. Målet är att nå helt klimatneutrala transporter till 2030.
Om oss

Martin & Servera Restaurangbutiker

Martin & Servera Restaurangbutiker erbjuder ett brett sortiment av professionella restaurangprodukter – allt från grönsaker och kött till glas och köksmaskiner.
Här kan du handla allt från färskvaror till restaurangutrustning samt vin, sprit och öl (för dig som har alkoholtillstånd) – sju dagar i veckan.
Om oss

Grönsakshallen Sorunda

Grönsakshallen Sorunda erbjuder marknadens bredaste frukt- och grönsakssortiment, har ett eget produktionskök samt egen tillverkning av färdigskurna och förädlade frukter och grönsaker.
Bolaget driver också Smakriket, ett varumärke för unika svenska, lokala produkter som passar svenska restaurangers behov av kvalitet och storytelling. 2019 vann Grönsakshallen Sorunda priset som Årets Arbetsgivare vid Samhalls Visa Vägen-gala.
Om oss

Fiskhallen Sorunda

Fiskhallen Sorunda erbjuder ett kvalitetssortiment av råvaror och förädlade produkter från sjö och hav. Med passion och nytänkande arbetar de för att förse restauranger, hotell, kursgårdar och storkök med de sjömatsprodukter de behöver.
Om oss

Fällmans Kött

Fällmans Kött är specialistföretag och grossist för kött, vilt, fågel och chark för restauranger. De köper från egna gårdar och producenter i hela Sverige samt från utvalda producenter över hela världen.
Fällmans Kött styckar och bereder kött i egna anläggningar och har kontroll över varan från uppfödning till färdig produkt. De tillverkar också korv och chark från egna recept.
Om oss

Galatea

Galatea levererar öl, cider, vin- och spritdrycker till Systembolaget, men också direkt till restaurangmarknaden. Under 2019 expanderade man genom förvärv in på den finska marknaden. Nu försörjer Galatea såväl ALKO och dagligvaruhandeln som färjetrafiken över Östersjön med sina produkter.
Genom dotterbolaget Sigtuna Brygghus utvecklas craft-öl under varumärkena S:t Eriks och Sigtuna. Dotterbolaget KGA Logistik sköter distributionen och erbjuder lager- och transportlösningar även för andra aktörer på den svenska marknaden.
I företagsgruppen ingår också Still Sparkling Solutions som erbjuder skräddarsydda vatten- och fatölanläggningar för restauranger och barer.

Om oss

Diskteknik

Diskteknik erbjuder hållbara helhetslösningar inom disk, städ, storkök och nonfood. De erbjuder kunskap, teknik och produkter för bra hygien, säker mat och bättre totalekonomi för hotell och restauranger.
Under varumärket Storköksteknik erbjuds köksdesign och service.
I egen produktionsanläggning, Cleano Production i Älgarås, tillverkas kem-, hygien och rengöringsprodukter.
Diskteknik finns också representerade i Norge och Finland. Hållbarhetsaspekter och miljöhänsyn är prioriterade frågor och en stor andel av de produkter som säljs är miljömärkta.

Avvecklas den 1/1 2021. Läs mer här

Årsberättelse 2019

Hållbarhet

Här hittar du Martin & Servera-gruppens års- och hållbarhetsberättelse för 2019. Den innehåller bland annat en detaljerad hållbarhetsredovisning.

Läs mer

Karriär

Att jobba hos Martin & Servera-gruppen

Vill du bli en av oss? Som företag vill vi bestå av människor med olika bakgrund, kunskap och erfarenheter. Våra olikheter är en styrka som skapar ett bättre arbetsklimat och utvecklar verksamheten. På dessa sidor berättar vi mer om vilka vi är och hur det är att jobba hos oss.
Om oss

Visselblåsartjänst

Martin & Servera-koncernen strävar efter att upprätthålla ett öppet affärsklimat och en hög affärsetik. I vår verksamhet värnar vi om säkerhet och respekt för alla de människor som berörs av vår verksamhet.
Karriär

Våra värderingar

Värderingarna, som utgår från värdeorden engagerad, modig och kompetent, ger oss som medarbetare i Martin & Servera stöd och vägledning i arbetsvardagen.

Nyheter

2020.11.23

Tillsammans för restaurangbranschen

Kunder, samarbetspartners, gäster och vänner!
Det är en tuff tid. Coronakrisen drabbar restaurang- och besöksnäringen hårt. Vi ser att många verksamheter har stora tapp bland besökare och gäster.
2020.11.20

Nu bidrar du till hjälporganisationen Operation Smile vid varje köp av en ekologisk banan

Inför 2021 har Martin & Servera-gruppen tecknat avtal med Ewermans om hela årsvolymen bananer. Vid beställning av ekologiska bananer går också ett bidrag till hjälporganisationen Operation Smile.
2020.11.13

Stoppad alkoholförsäljning efter klockan 22:00

För att förhindra ökad smittspridning av coronaviruset föreslår regeringen att alkoholförsäljning förbjuds på bland annat restauranger och barer mellan klockan 22:00 och 11:00. Förslaget är skickat på remiss och beslut verkställs under vecka 47.
2020.11.12

Strejken avblåst för Martin & Serveras lager i Enköping samt Grönsakshallen Sorundas lager i Hässleholm

Handelsanställdas Förbund och Svensk Handel har kommit överens om ett nytt avtal för anställda i privata butiker, lager och e-handel. Det innebär att det inte blir någon strejk på Martin & Servera Logistiks lager i Enköping samt Grönsakshallen Sorundas lager i Hässleholm imorgon. 
Läs fler nyheter här

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader