Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Kunskap

Förvaring av te

Te smakar allra bäst när det är färskt och bör därför inte förvaras för länge. Här får du lära dig mer om hur du förvarar te på bästa sätt. På så sätt kan du maximera teets hållbarhet.

Om teet inte förvaras på rätt sätt så förlorar det snabbt både sin goda doft och smak. Även teets hållbarhet försämras. En grundregel är att du bör undvika att ställa teet i kyl eller frys då det finns risk att det drar till sig fukt.

Löste

Tebladen är inte bara känsliga för fukt, utan även luft, ljus och dofter från andra livsmedel. Därför är det viktigt att dina teer förvaras i lufttäta förpackningar. Burkar i genomskinligt glas är ett av de vanligaste förvaringssätten och något som ser snyggt ut på frukostbuffén och cafédisken. Tyvärr är det inte ett bra val. Istället bör du välja en burk som är mörk och har ett lock – då behåller ditt te både smak och fräschör.

Tepåsar

Om du har en buffé eller självservering med tepåsar, tänk på att alltid erbjuda gästen tepåsar med kuvert. Allra helst ska det vara aromtäta kuvert. Många serveringar brukar använda sig av lösa tepåsar liggandes i till exempel en skål. Det blir ohygieniskt då gäster ibland tar upp en tepåse, doftar på den och sedan lägger tillbaka den i skålen. Dessutom förlorar teet snabbt både smak och karaktär när det ligger framme på det sättet.

Färdigbryggt te

Ett färdigbryggt te ska aldrig stå framme i mer än en timme. Därefter börjar det ändra karaktär och kan smaka illa.

Använder du dig av tekannor kan du få bort eventuella lukter från kannan genom klimatsmart rengöring. Lägg några torra teblad i kannan och låt den stå så i ett par dagar, så försvinner dofterna.

Bilden är tagen av Susanne Granström.

Läs mer i åttonde delen av teskolan

Kunskap

Te i matlagning och bakning

Att det går att använda te i matlagning är ingen nyhet. Det var tvärtom som krydda och "hälsogivare" i matlagning och bakning som tebladen först användes. Här, i teskolans sista del, berättar vi om te som krydda och tipsar om lyckade smakkombinationer. Du får också lära dig mer om te som måltidsdryck.

Upptäck några snygga tillbehör till din teservering

Te etui trä 6-fack svart
816249, TEKOMPANIET
{{jmfprisString}}/styck {{jmfPrisDeladString}}/styck
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Träetui svart trappmodell 12-fack
339952, TEKOMPANIET
{{jmfprisString}}/styck {{jmfPrisDeladString}}/styck
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk

Läs mer

Kunskap

Teskola

I åtta delar kommer du att få lära dig mer om te och tedrickande. Vi tar hjälp av vår leverantör Tekompaniet som har mångårig erfarenhet av att importera te och hålla i utbildningar om te.
Kunskap

Goda drycker för alla tillfällen

I vårt dryckessortiment hittar du spännande drycker för olika tillfällen. Vi har ett gediget grundutbud och erbjuder många nyheter – allt för att ha ett både brett och djupt sortiment som passar alla typer av restaurangverksamheter.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.