Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Noggranna tester och kvalitet i fokus
Kunskap

Noggranna tester och kvalitet i fokus

Vi är stolta över våra egna märkesvaror. För att kunna leverera varor av bra kvalitet till bästa möjliga pris - direkt från oss till dig - har alla produkter vi lanserar genomgått våra noggranna kvalitetskontroller. Vi ställer också hårda krav på våra leverantörer. Det gör vi för att du som kund ska känna dig trygg när du köper Martin & Serveras egna varor.

"I våra interna sensoriska tester får panelen testa proverna blint för att de ska kunna vara så objektiva som möjligt. För att en produkt ska bli godkänd ska den uppfattas som minst lika bra eller bättre än benchmarkprodukten."

Mikaela Odlander

Trender och behov

När vi väljer att lansera en produkt under eget varumärke beror det på att det finns ett behov som antingen våra kunder eller vi på Martin & Servera har uppmärksammat. Vi håller koll på trender, lyssnar på våra kunder och träffar många olika leverantörer och specialister. Våra kategorichefer tar sedan beslut om vilka produkter vi lanserar.

Noggrann kontroll av leverantörer

Alla våra egna varor är tillverkade av noga kontrollerade leverantörer som följer våra högt uppsatta kvalitetskrav och uppförandekod. Det är en lång process som kan ta tid att genomföra. Vår uppförandekod innebär att alla leverantörer av våra egna varor undertecknar vårt avtal om att produkterna är producerade med omsorg om människor, djur och natur och innefattar allt från miljöansvar till mänskliga rättigheter. Detta gör vi för att du som kund ska kunna känna dig helt trygg med att köpa de varor som är märkta med Martin & Servera eller något annat av våra egna varumärken.

Vi har en hel avdelning som arbetar med att kontrollera leverantörerna vi samarbetar med; avdelningen för hållbar utveckling och kvalitet. De kontrollerar att leverantören uppfyller uppförandekodens alla krav och har de giltiga certifikat som krävs. Om avdelningen för hållbar utveckling och kvalitet godkänner leverantören går vi vidare med våra sensoriska tester där vi bedömer produktens utseende, doft, smak, konsistens och eventuella funktion.

 

Så går det till när vi gör smaktester

Screeningtest

När vi gör en upphandling innebär det ofta att vi får in produkter från flera olika leverantörer. För att sålla bort produkter som på ett eller annat sätt inte lever upp till våra krav kan vi välja att inleda med ett screeningtest. Vid ett screeningtest testar vi alla prover öppet och bedömer vilka som kvalificerar sig för att gå vidare till blindtest.

Blindtest

Om vi vill lansera en ny produkt måste den först genomgå ett blindtest. Det betyder att testpanelen inte vet vilket prov som är vilket. Detta gör vi för att alla ska vara så objektiva som möjligt i sin bedömning. Panelen bedömer produktens utseende, doft, smak, konsistens och eventuella funktion. För att en produkt ska bli godkänd måste den få minst lika höga eller högre poäng än benchmarkprodukten. Om produkten skulle få ett lägre poäng än benchmarkprodukten kan vi, i de fall det är möjligt, gå tillbaka till leverantören och göra förbättringar tills produkten blir godkänd.

Löpande kontroller

För att säkerställa att våra egna varor fortsätter att leva upp till våra högt uppsatta krav gör vi löpande kontroller av det befintliga sortimentet. Vi kontrollerar att produkten håller det som leverantören lovat samt att all information är korrekt på vår hemsida och i alla våra system. Utöver kontroller av själva produkterna gör vi revisioner hos våra leverantörer för att kontrollera att produktionen lever upp till våra krav och uppförandekod. Även detta gör vi för att du som kund ska känna dig helt trygg med att våra egna varor håller vad de lovar.

Läs mer om våra egna märkesvaror

Våra egna märkesvaror

Produkter under våra egna varumärken har genomgått hårda kvalitetstester, våra leverantörer är noga kontrollerade och vi genomför löpande uppföljningar. Med få mellanhänder och höga kvalitetskrav utvecklar vi produkter för att möta dina behov.

Buffétider – sallad, sides och tillbehör med bra marginaler

Uppdatera salladsbaren, hitta nya sides till menyn eller utveckla en härlig lunchbuffé till dina gäster! Bland våra egna märkesvaror hittar du prisvärda tillbehör och bufféfavoriter som hjälper dig att öka lönsamheten.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.