Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Vi är stolt samarbetspartner och en av huvudsponsorerna till Svenska Kocklandslaget och Juniorkocklandslaget. Sponsorskapet innebär att vi har ett team från Grönsakshallen Sorunda, Kötthallen Sorunda, Galatea och Martin & Servera som jobbar med att leverera rätt råvaror till laget.
Efter att ha tävlat i VM 2022 hade Svenska Kocklandslagen drygt ett år på sig att ladda om och visa vad de går för i Culinary Olympics i Stuttgart.
Båda lagen tävlade i grenarna Varmköket och Chef’s Table. Under Varmköket serveras en trerättersmeny där juryn slumpmässigt väljer ut fem tallrikar av varje rätt att bedöma. Till Chef’s Table skulle båda lagen tillaga och servera en avsmakningsmeny för 12 personer. Lagen har bedömts enligt ett flertal kriterier, däribland mise en place, renlighet, matsvinn, teamwork, service, presentation och smak.
Efter fantastiska insatser från båda lagen stod det klart att Juniorkocklandslaget kammade hem första platsen i årets tävling!
Placeringar Juniorkocklandslagen:
1. Sverige
2. Norge
3. Danmark
Placeringar Kocklandslagen:
1. Finland
2. Schweiz
3. Island
Kocklandslaget
Ida Bauhn, Team Captain - frilans
Magnus Santesson - Kock på Stadshuskällaren
Tobias Lundgren - Kock på Nordic Light Hotell
Emil Persson - Kock på Operakällaren
David Forsman Törnqvist - Kock på Lilla Ego
Desirée Jaks - Kock på Spesso
Johanna Rampitsch - Konditor på Spesso
Malin Lönneberg - Konditor på Desserthantverk Resarö
Erik Möller - Kock och konditor på Clarion Post Hotell
Marie Skogström, Coach - Äger och driver Mat & Vin Slottsparken i Malmö
Jens Ericsson, General Manager - Svenska Kocklandslagen
Ida Bauhn, Team Captain för Kocklandslaget.
Juniorkocklandslaget
Melvin Glimstål, Lagkapten, Operakällarens Matsal
Harald Linder, Persona
Eric Hristov, Nour
Tia Strandberg, Ekstedt
Jakob Persson, Bar Nimes
Kristin Hamberg, Restaurang TAK
Wictor Winqvist, Operakällarens Matsal
Sebastian Pettersson, Coach, Restaurang TAK
Sebastian Pettersson, coach för Juniorlandslaget.
Följ Kocklandslagen: @juniorkocklandslaget och @kocklandslaget på Instagram och Facebook och Linkedin.
Martin & Servera är en stor aktör och supporter till restaurang- och storköksbranschen. Därför engagerar vi oss i projekt och samarbeten som bidrar till hållbar tillväxt, gastronomins utveckling, jämställdhet och fler unga i branschen. Att stödja utvecklingen i restaurang- och storkökssektorn är naturligt för oss.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.