Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Svenska Kocklandslaget

Svenska Kocklandslaget
Martin & Servera är sedan många år stolt sponsor till Svenska Kocklandslaget och nu sedan 2021 även till Svenska Juniorkocklandslaget. Extra roligt att det nu är ett koncernövergripande sponsorskap, från i år ingår även Galatea som partner till kocklandslagen. Sponsorskapet innebär att vi har ett team från Grönsakshallen Sorunda, Kötthallen Sorunda, Galatea och Martin & Servera som jobbar med att leverera rätt råvaror till laget.

När nu den nya laguppställningen presenterades är vi i Martin & Servera-gruppen lite extra glada över att de nu visar vägen i restaurangbranschen med ett nytt, modernt och inkluderande ledarskap och fler kvinnor i båda nya lagen.

De två nya lagen som ska tävla i professionell matlagning för Sverige i de officiella mästerskapen Culinary World Cup 2022 i Luxemburg och Culinary Olympics 2024 i Stuttgart. Kocklandslagen vill med laguppställningen visa vägen i restaurangbranschen med ett nytt, modernt och inkluderande ledarskap. I Juniorkocklandslaget är fyra av elva tjejer. Kocklandslaget leds av historiens första kvinnliga coach Marie Skogström.

"Det känns bra att kunna presentera den nya tidens kocklandslag. Med dessa landslag visar vi inte bara upp den svenska moderna, världsledande matlagningen på unika råvaror med högt tekniskt kunnande i världen utan också vårt svenska moderna ledarskap", säger Jens Ericsson, General Manager för Svenska Kocklandslagen.


Juniorkocklandslaget ska försvara sin guldmedalj från förra Culinary Olympics och Kocklandslaget försvarar guld i Culinary World Cup samt jagar guld efter förra årets silvermedalj i Culinary Olympics. Många och långa timmar läggs ned i träningsköken för att slipa på varje detalj.

Kocklandslaget

  • Marcus Bremdal, Wedholms fisk
  • Jerome Ianmark, Calayag Portal
  • Ida Bauhn, Den Gyldene Freden
  • Michael Andersson, Allegrine
  • Matilda Ewaldh, frilans (Smögen, Hällnäs, Fjällbacka)
  • Viktor Thulin, Kitchen & Table Malmö Live
  • Ludwig Tjörnemo, Ètolie/frilans/Årets kock
  • Anton Husa, Café Marmelad
  • Kasper Kleihs, Étoile
  • Ludvig Persson, Portal
  • Erik Möller, Gothia Towers
  • Marie Skogström, coach
  • Jens Ericsson, general Manager


Juniorkocklandslaget

  • Emmah Strömberg, Étoile
  • Harald Linder, Aira
  • Eric Hristov, Hesselbo
  • Kristin Hamberg, Lindeberg Bageri & Konditori
  • Melvin Glimstål, Oaxen
  • Matilda Pylkkö, 2:a våningen
  • Tia Strandberg, Hantverket
  • Oliver Meriot, Feira
  • Wictor Winqvist, Torekov Golfkrog
  • Dennis Hamrin, Mutantur
  • Jakob Persson, Bocuse d'Or Sverige Commis
  • Anders Karlsson, coach
  • Sebastian Pettersson, coach

Följ Kocklandslagen

@juniorkocklandslaget och @kocklandslaget på Instagram och Facebook och Linkedin.

Läs mer här: Kocklandslagen


Bilder: Prat PR

Läs mer

Nyhet

GULD! Svenska Kocklandslaget är bäst i världen!

Under prisutdelningen på Culinary World Cup fick Svenska Kocklandslaget guldpoäng på både kalla bordet och varmköksupplagningen, men skulle dessa poäng verkligen räcka hela vägen? Det gjorde det!!!
Inspiration

En anka som ledde till guld - Svenska Kocklandslaget tävlade med anka från Viking Fågel

I november var det dags för Culinary World Cup i Luxemburg. Svenska Kocklandslaget har valde att tävla med anka som huvudråvara på en av rätterna i varmköksupplagningen. Hur tänkte kockarna i laget kring valet av råvara och varför valde man egentligen anka?

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.