Goda samarbeten för ökad hållbarhet
100% Cirkulärt är ett framtidsinriktat hållbarhetspris och innovationsprogram som uppmärksammar och stöttar förnyelseprojekt från idé till verklighet.- Martin & Servera delar den målsättning som 100% Cirkulärt har – att öka takten på den hållbara utvecklingen i restaurangbranschen. Vi tror starkt på goda samarbeten för ökad hållbarhet. Alla behöver hjälpas åt för att driva vår bransch i en hållbar riktning, säger Kristina Ossmark, kommunikations- och hållbarhetsdirektör på Martin & Servera-gruppen.
I restaurangbranschen finns massor av kreativa idéer som kan bidra till att göra hela matsystemet mer hållbart och cirkulärt. 100% Cirkulärt vill, i samarbete med bland annat Martin & Servera, visa och sprida dessa goda idéer.
- Vi välkomnar Martin & Servera som stödjande partner i 100% Cirkulärt då de med sitt stora nätverk kan sprida kunskap och inspirera fler restauranger att ställa om, säger Per Styregård.
Kristina Ossmark fortsätter:
- Vi vet att det finns massor av hållbarhetshjältar på restauranger och hos leverantörer eller andra aktörer i branschen. Det många saknar är kanske någon att bolla med för att ta nästa steg och gå från idé till verklighet. Det är en hjälp som vinnarna i 100% Cirkulärt kan räkna med.
Så här nominerar du
Nomineringsperioden för 2022 pågår fram till den 10 oktober. Idéer och förslag skickas till circular@whiteguide.com. I november utser juryn tre vinnande bidrag.De kriterier som behöver uppfyllas för att få priset är att idén:
- bidrar till att resurser tas tillvara på ett bättre sätt
- kan växa i storlek
- kan bli lönsam
- gör konkret och mätbar nytta
- har potential att spridas och påverka fler restauranger eller andra aktörer i branschen