Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Så går det till när du söker jobb hos oss

Så går det till när du söker jobb hos oss
När vi rekryterar inom Martin & Servera-gruppen följer vi en kompetensbaserad och inkluderande process. Det innebär att vi har fokus på att hitta rätt kompetens utifrån vad rollen kräver och strävar efter att göra så objektiva och rättvisa bedömningar som möjligt.
I processen ingår tester, bakgrundskontroller, intervjuer och referenstagning. För att du ska kunna bedöma om vi är rätt arbetsplats för dig, svarar vi gärna på dina frågor och berättar mer om vårt erbjudande som arbetsgivare. Självklart gör vi vårt bästa för att hålla dig uppdaterad under processens gång.

1. När du skickat in ansökan till oss görs ett första urval baserat på de kunskaps- och erfarenhetskrav vi ställt för tjänsten.

2. Om du uppfyller grundkraven får du, via e-post, en länk till ett eller flera personlighetstester. Det gör vi för att kunna jämföra kandidater som uppfyller grundkraven på ett så objektivt och rättvist sätt som möjligt, utan fördomar eller förutfattade meningar baserade på till exempel kön, ålder eller härkomst. Du behöver genomföra testerna för att kunna gå vidare i processen. För att säkerställa en trygg och säker arbetsplats genomför vi även bakgrundskontroller i detta steg.

3. Nästa steg är intervju. För dig som går vidare efter testerna håller vi vanligtvis en kortare telefonintervju med, följt av en längre kompetensbaserad intervju. En intervju är ofta cirka en timme lång men upplägg och antal intervjuer kan variera beroende på roll och process.

4. Referenser. Om du och vi väljer att gå vidare i processen önskar vi referenser – minst två, varav en från någon som tidigare varit din chef eller arbetsledare.

5. Om du är den kandidat som vi vill erbjuda tjänsten kontaktar vi dig för att diskutera lön, andra villkor och datum för tillträde.

6. Slutligen skriver vi ett anställningsavtal som både företaget och du skriver under. Välkommen till ditt nya jobb!

Vi vill att du ska veta var i processen du befinner dig, om du har gått vidare till nästa steg eller inte. Så fort vi kan ge dig information så hör vi av oss via e-post eller telefon. Om du har frågor under processen kontaktar du den som ansvarar för rekryteringen (information om vem det är finns i annonsen).

Fotnot: Processen ovan beskriver hur det går till under de flesta av våra rekryteringar. Avvikelser kan förekomma.

Våra tester och urvalsmetoder

Kompetensbaserad rekrytering handlar om att utgå från tydligt definierade kompetenser och fokusera på det genom hela rekryteringsprocessen. Vi vill veta vem som har bäst förutsättningar att lyckas i rollen, samtidigt som vi bedömer alla sökande på ett objektivt och rättvist sätt. 

Exempel på urvalsmetoder vi använder i våra rekryteringar: 

  • Urvalsfrågor/CV-granskning
  • Arbetspsykologiska tester
  • Kompetensbaserad intervju
  • Arbetsprov eller färdighetsprov
  • Referenser
 
Tidigt i vår rekryteringsprocess låter vi kandidater besvara ett eller flera tester för att ta reda på mer om personlighet och problemlösningsförmåga. Tester är en träffsäker urvalsmetod som minskar risken för att fördomar och förutfattade meningar påverkar vår bedömning. 

Vi använder oss av följande tester:

  • Matrigma mäter inlärnings- och problemlösningsförmåga, samt förmågan att hantera situationer där man inte kan förlita sig på tidigare utbildning eller erfarenhet. Tack vare sin icke-verbala form är testet mindre känsligt för kulturella skillnader mellan individer. Testet utmanar förmågan att se samband, fylla i luckor, där information saknas, och att se relationer mellan olika objekt.
  • MAP (Measuring and Assessing Individual Potential) kartlägger personliga karaktärsdrag som har betydelse i arbetslivet. Olika roller kräver olika styrkor och fallenheter och med hjälp av personlighetstest kan vi lättare se vem som har bäst förutsättningar att både klara av rollen och trivas i vår företagskultur.

Läs mer

Karriär

Lediga jobb inom Martin & Servera-gruppen

Tillsammans gör vi på Martin & Servera skillnad för alla som älskar mat och dryck. Med omtanke om varandra, våra kunder och planeten driver vi varje dag restaurangbranschen framåt. Och som medarbetare hos oss är du en viktig del av helheten. Här tas dina erfarenheter, idéer och kunskaper tillvara. Välkommen till oss.
Karriär

Vi på Martin & Servera-gruppen

I Martin & Servera-gruppen är du med och gör varje dag lite godare. Med gemensamma krafter gör vi skillnad för alla i Sverige som älskar mat och dryck.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.