Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Kunskap

Varifrån kommer maten?

Vad är en grossist? Vilka produkter säljer en grossist? Vem bestämmer vilken mat som ska serveras i skolan? Vår affisch "Varifrån kommer maten?" försöker besvara dessa frågor och många fler, både för nyfikna skolelever och vuxna.

Ibland får vi på Martin & Servera frågor från barn och ungdomar som gör skolprojekt på temat skolmat eller livsmedelsproduktion i världen. Det kan vara svårt att, via telefon, förklara begrepp som grossist, upphandling och uppförandekod.Affisch om livsmedelsproduktionDärför har vi gjort en förenklad beskrivning som svarar på frågan "Varifrån kommer maten?". Vem vet, den kanske kan vara till nytta även för andra än barn?

Jobbar du i köket i en skolrestaurang är ett tips från oss att skriva ut affischen i A3-format och sätta upp på väggen i skolrestaurangen!

Ladda ner bordsryttaren 'Varifrån kommer maten?'

Läs mer

Kunskap

Bra att veta

Vad betyder egentligen alla märkningar du finner på produktförpackningarna? Vilka produkter ska du utesluta vid eventuell intolerans eller allergi? På den här sidan har vi samlat lite matnyttig information som kan vara bra att veta helt enkelt.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.