Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Kunskap

Fågel för alla tillfällen – Gott, lättlagat och nyttigt

I vårt sortiment av fågel hittar du mycket kyckling, men vi erbjuder även andra typer av fåglar, så som kalkon, ungtupp, anka och gås vid säsong. Vi har ett mycket nära samarbete med våra leverantörer för att hela tiden kunna erbjuda nya spännande produkter.
Fågel är den råvara som används i många av våra mest traditionella maträtter i Sverige. Den fågel som vi äter mest utav är kyckling och allt fler av våra kunder upptäcker också att kyckling, förutom att det är gott, både är lättlagat och enkelt att variera. Med kyckling som huvudråvara kan du laga rätter som passar precis lika bra i skolan som till lunchserveringen och till fest.

Handla

Sortiment

Utforska vårt breda sortiment av fågel, med både färska och frysta produkter.

Fågel som livsmedel

Kyckling är ett av världens mest populära köttslag och ökar i både produktion och konsumtion. Det förutses till och med om några år att gå om fläskköttet. Det är inte så konstigt att fågel blivit så populärt, för köttet är både protein- och näringsrikt. Fettet är av bra kvalitet och ofta understiger fetthalten 10 %. Genom fågelkött får man i sig värdefulla vitaminer och mineraler, så som magnesium, selen och flour.

I Sverige är det inte bara kyckling som ökar, allt fler upptäcker även kalkon. Råvaran fungerar till mer än bara julbordet – varför inte i en nyttig sallad eller en mustig gryta?

Importerad kyckling

Den ökade konsumtionen av kyckling ställer allt högre krav på import. Ett av de länder som vi importerar mycket från är Lettland, ett stort producentland med en mycket lång kycklingtradition. Lettland ligger geografiskt nära Sverige vilket underlättar för täta besök, kontroll av produktion och gemensam produktutveckling. För oss är direktkontakten viktigt och vi använder oss inte av några agenter eller mellanhänder.

Sedan 2014 kan vi genom leverantören Euro Poultry även erbjuda ekologisk kyckling, något som länge efterfrågats av våra kunder. Den ekologiska kycklingen kommer från Italien.

Kontakta oss gärna – Vi kan fågel

Vi är stolta över vårt breda sortiment av fågel, med både färska och frysta produkter. Här finns något för varje restaurangverksamhet. Kontakta gärna din säljare eller ditt närmaste säljkontor så hjälper vi dig att hitta rätt.

Läs mer

Kunskap

Styckningsschema kyckling

Kyckling består av många goda detaljer med olika smak och karaktär – allt från bröst, lårfilé och lever till vinge. Det ljusa, milda köttet har en låg fetthalt och hög proteinhalt. Det kan smaksättas och tillagas på massor av olika vis.
Inspiration

Välkommen till Viking Fågel

Fågel av hög kvalitet har fötts upp hos Viking Fågel i Skåne sedan 1994. Fågelslag som kyckling, majskyckling, ungtupp och gås når Martin & Serveras kunder i hela landet. För fågelbonden Björn Olsson är arbetet ett hantverk där stor omsorg läggs vid djurhållningen, rätt fodermix och samarbetet med kräsna kunder.
Inspiration

Prisad anka från Viking Fågel – landslagskockarnas självklara val

Svensk premiumanka från Viking Fågel blev Svenska Kocklandslagets självklara val som huvudråvara till varmrätten under Culinary World Cup. Ett nära samarbete mellan laget, Viking Fågel, Martin & Servera och Fällmans Kött ledde fram till en råvara som ligger i tiden.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.