Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Kunskap

Lite kuriosa om glas

Många av de glastyper vi använder inom bar och restaurang har en lång historia bakom sig och har formats under sekel till det vi ser idag. Varje glas är anpassat efter sin specifika dryck för att de ska kunna avnjutas på bästa sätt. Här förklarar vi lite kring några av våra vanligaste glassorter.

Glas

Kunskap

Selter

Ordet seltser härstammar från en gammal tyskt benämning för kolsyrat vatten.

Selterglas är med andra ord endast ett finare namn för vattenglas.


Kunskap

Cognacskupa

Cognacsglaset har en vid avsmalnande kupa och kort pelare för att ligga bra i handen, så att de komplexa aromerna friges.

Förutom cognac är det även ett bra val till rom, calvados eller annan typ av destillat.
Kunskap

Martiniglas

Martiniglas är ett servisglas för servering av cocktaildrinkar, såsom Dry Martini.

Den långa pelaren motverkar uppvärmning av kylda cocktails, som till skillnad från long drinksofta serveras utan is.
Kunskap

Grappaglas

Den unikt formade kupan har utsvängda kanter för att framhäva grappans alla aromer och bidrar till att mildra de starka alkoholtonerna som ibland återfinns i spriten.

Passar även bra till starkviner som Madeira och Sherry.

Att servera i glasen

Sortiment

Vin, sprit & öl

Hos oss kan du välja bland alkoholhaltiga produkter från hela världen. Vi har vin i alla prisklasser, öl både från lokala bryggerier och internationellt kända varumärken och omsorgsfullt utvalda spritdrycker.
Sortiment

Kolsyrat & stilla

I vårt dryckessortiment hittar du spännande drycker för olika tillfällen. Vi har ett gediget grundutbud och erbjuder många nyheter – allt för att ha ett både brett och djupt sortiment som passar alla typer av restaurangverksamheter.

Glas

Kunskap

Tumbler

Tumblern är ett kraftigt multifunktionellt glas som passar till de flesta drycker. Det finns många teorier om namnets ursprung.

En av förklaringarna pekar på glasets bastanta botten som förhindrar det från att välta och tumla runt.
Kunskap

Vitvinsglas

Vitvinsglaset har en något mindre kupa eftersom det kylda vita vinet ska hinna drickas upp innan det blir ljummet.

Precis som hos champagneglaset ska glaset greppas i pelaren för att inte drycken ska värmas av handen.
Kunskap

Rödvinsglas

Den generellt större rödvinskupan ger vinet mer kontakt med luften vilket frigör mer smak.

Kupan smalnar sedan av mot toppen för att koncentrera dofterna och minimerar risk för spill när vinet snurras.
Kunskap

Champagneglas

Champagneglas har för det mesta en hög, smal form vilket hjälper till att bevara bubblorna längre i glaset.

Ett normalt glas champagne innehåller ca 7 miljoner bubblor.

Läs mer

Kunskap

Restaurangutrustning

Vi erbjuder ett brett sortiment inom restaurangutrustning för kök och matsal. Våra specialister hjälper dig med alla de praktiska beslut som tas när du inreder, väljer utensilier, bygger om eller bygger nytt. Vi hjälper dig också med serviceavtal och support, så att din utrustning får en lång livslängd.
GastroMerit

Mat och dryck i kombination

Skräddarsydd utbildning.
Samspelet mellan mat och dryck är en viktig konkurrensfaktor som inte bara lockar gäster, utan också ökar försäljningen och omsättningen. Den här kursen skräddarsyr vi i dialog med er så att du och dina kollegor tillsammans lär er grunderna i detta viktiga ämne.

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader