Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Martin & Servera satsar på svenska tomater året runt

Martin & Servera satsar på svenska tomater året runt
Martin & Servera tecknar avtal med Svenska Odlarlaget för att kunna erbjuda svenska tomater året runt till Sveriges restauranger.
– Tack vare samarbetet med Odlarlaget får Sveriges restauranger möjligheten att servera svenska tomater året runt, säger Nicklas Schöön, affärsområdeschef Frukt & Grönt på Martin & Servera Restauranghandel. 
 
Tomaterna kommer att odlas i toppmoderna växthus om tio hektar som byggs i Frövi utanför Örebro. Tack vare spillvärme från industri i närområdet blir odlingen helt cirkulär.  

Växthuset i Frövik är 10 hektar. 

Svenska Odlarlaget är en medlemsägd förening som består av frukt- och grönsaksodlare över hela Sverige. De utvecklar, säljer och distribuerar hållbara svenska växthusodlade frukt och grönsaker via grossist till den svenska marknaden.  
 
– Vi ser växthusodling som ett resurseffektivt sätt att odla livsmedel, då vi kan producera stora volymer på en begränsad yta under väldigt kontrollerade former. Genom samarbetet med Martin & Servera tar vi viktiga steg mot självförsörjning av växthusgrönsaker även till Foodservice/HoReCA sektorn i Sverige, säger Magnus Nilsson, vd Svenska Odlarlaget. 
 
Samarbetet ger Martin & Servera ett tillskott av svenska tomater som innebär att mer än hälften av Martin & Serveras försäljning av runda tomater, och hela försäljningen av kvisttomater, kommer att vara från Sverige. 
 
– Vi vill vara en god kraft i samhället – och på det här sättet stöttar vi de svenska odlarna och stärker samtidigt den svenska livsmedelsförsörjningen, säger Nicklas Schöön.    
Publicerad2024-03-06

Läs också

Nyhet

Martin & Servera och Beefarm i samarbete för att öka surret från bin i halländska rapsfält

En stor del av maten vi äter kommer från växter som måste pollineras, men antalet insekter minskar. Odlingar som raps, fruktträd och grönsaker behöver humlor och bin. Martin & Servera-gruppen samarbetar med Beefarm för att öka surret av bin i halländska rapsfält och på så sätt öka den biologiska mångfalden.
Nyhet

Högkvalitativt svenskt fläskkött resultatet av nytt samarbete

Linderoc® är den nya svenska kvalitetsgrisen som tagits fram i samarbete mellan Martin & Servera-gruppen och grisproducenten Ekobolaget i Skara. Resultatet av samarbete är ett högkvalitativt, svenskt griskött, med mer smak och marmorering.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.