Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Årets Unga Kock

Årets Unga Kock är en etablerad tävling med över 40 års historia. Bakom tävlingen står Chaîne des Rôtisseurs, en gastronomisk förening för både professionella krögare och amatörer. Vi på Martin & Servera sponsrar tävlingen och finns på plats under finalen.

I Årets Unga Kock tävlar kockar verksamma på restauranger anslutna till föreningen Chaîne des Rôtisseurs i drygt nittio länder. För att få vara med och tävla får man inte ha fyllt 27 år före september innevarande år då den internationella tävlingen går.

Tävlingen följer Chaînes internationella regler. Varje deltagare får en hemlig korg med identiska råvaror och ska utifrån dessa tillaga en meny för fyra personer. Menyn ska bestå av förrätt, varmrätt och dessert.

Den som tar hem vinsten i Årets Unga Kock får möta övriga länders vinnare i en världsfinal. 

-Syftet med tävlingen är att vara med och lyfta fram nästa generations toppkockar, och det har vi gjort! Det är väldigt viktigt att vi tillsammans med våra samarbetspartners kan fortsätta att stötta och lyfta fram framtidens lysande stjärnor på den gastronomiska himlen, säger Per Idlund, tävlingsamiral för Årets Unga Kock, Chaine des Rôtisseurs 2024.

Kom och titta på finalen i Årets Unga Kock på GastroNord den 11 april!


Finalisterna i Årets Unga Kock 2024 är:
  • Albin Pettersson, Astoria, Stockholm
  • Blake Norgren, Sheraton, Stockholm
  • Max Salomonsson , Bistro Bryggargatan, Skellefteå
  • Astrid Snövit Wahlen, Etoile, Stockholm
  • Valter Bertram, Restaurang Rummel, Stockholm 
  • Konrad Forsberg, PM & Vänner, Växjö

Biljetter till mässan hittar du här.

"-Syftet med tävlingen är att vara med och lyfta fram nästa generations toppkockar, och det har vi gjort! Det är väldigt viktigt att vi tillsammans med våra samarbetspartners kan fortsätta att stötta och lyfta fram framtidens lysande stjärnor på den gastronomiska himlen."

Per Idlund, tävlingsamiral för Årets Unga Kock, Chaine des Rôtisseurs 2024

Årets Unga Kock leder till fortsatt tävlande

Många av de kockar som tävlat i Årets Unga Kock fortsätter tävla. 

  • Luqaz Ottosson (vann i Sverige 2012)
  • Magnus Persson (vann i Sverige och silver internationellt 2005)
  • Jesper Bogren (vann i Sverige och internationellt 2007)
  • Martin Hansen (finalist)
  • Johan Backeus (finalist)
  • Jimmi Eriksson (vann i Sverige och silver internationellt 2013).

Mer information om tävlingen

På Chaîne des Rôtisseurs hittar du mer information om Årets Unga Kock.

Tidigare vinnare av Årets Unga Kock

Nyhet

Anton Kardell är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell korades igår kväll till Årets Unga Kock 2020 vid en ceremoni på Stockholms Hotell- och Restaurangskola. Anton Kardell var en av sex finalister som tillagade en trerättersmeny från en hemlig råvarukorg med gös och anka som huvudingredienser.
Nyhet

Årets Unga Kock 2019 Fabian Olli Johanson

Under måndagskvällen hölls finalen av Årets Unga Kock på Stockholms Hotell- och Restaurangskola. Sex finalister gjorde upp om den åtråvärda titeln och platsen till världsfinalen i Calgary. Segern gick till Fabian Olli Johanson som till vardags finns på Restaurang Rot på Gotland. På andra plats kom Jimmi Nilsson från Grand hotell Saltsjöbaden och på tredje plats Hanna Lukowiesky från Lilla Bjers på Gotland.
Nyhet

Henric Herbertsson är Årets Unga Kock 2018

Igår kväll, den 26 februari korades Henric Herbertsson från SK Mat & Människor i Göteborg till Årets Unga Kock 2018 vid en prisceremoni på Stockholms Hotell- och Restaurangskola. Tillsammans med fem andra finalister tillagade han en trerättersmeny från en hemlig råvarukorg med anka och röding som huvudingredienser.

Läs mer om våra branschsamarbeten

Om oss

Branschsamarbeten

Martin & Servera är en stor aktör och supporter till restaurang- och storköksbranschen. Därför engagerar vi oss i projekt och samarbeten som bidrar till hållbar tillväxt, gastronomins utveckling, jämställdhet och fler unga i branschen. Att stödja utvecklingen i restaurang- och storkökssektorn är naturligt för oss.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.