Halloumi Cypern 250g

150201, Patria, Cypern

Det finns inga omdömen på denna artikel.

Kampanj just nu!

"Halloumi, är en ost som traditionellt tillverkas på Cypern av fårmjölk och ett varumärke på sådan ost. I dag tillverkas den även av get- och komjölk som i det här fallet då produkten innehåller en mix av alla tre mjölksorter .Den speciella, lite gummiaktiga karaktären fås genom att den i det första steget framställda ostmassan i nästa steg upphettas i vassle från vilket proteinet avskiljs. Osten har hög proteinhalt och smälter därför först vid 135°C jämfört med andra ostar som smälter redan vid 55 till 82°C.[4] Den kan med fördel grillas eller stekas i olivolja, detta då den inte smälter utan tvärtom får en krispig yta.Halloumi kan serveras med exempelvis honung för en extra smakhöjning.Läs mer Visa mindre

  Alternativ
Ersätts av:  
Detaljer
Innehåll
Klimatpoäng