Rågkross 550g

207704, SALTÅ KVARN, Sverige

Det finns inga omdömen på denna artikel.

Kampanj just nu!

Rågkross är hel fullkornsråg som klippts i bitar. Både kli och grodd finns kvar vilket gör det rikt på fiber. Det är också en källa till magnesium, järn och zink. Rågkross har en robust smak av spannmål och passar bra till gröt men är också jättegott i bröd.Om du vill använda rågkross i brödbaket så ska den också blötläggas över natten (8-10 timmar) eller så gör du en skållning. Det betyder att du slår kokande vatten över krossen och sedan låter den stå och svälla i minst 3 timmar. Till skållning tar man 1 dl kross och 1,5 dl kokade vatten. Du kan sedan byta ut ca 20 procent av mjölet mot blötlagd eller skållad rågkross. Det ger ett riktigt gott och saftigt bröd.Läs mer Visa mindre

  Alternativ
Ersätts av:  
Detaljer
Innehåll
Klimatpoäng