Bikarbonat 2kg

870204, KOCKENS, Sverige

Det finns inga omdömen på denna artikel.

Kampanj just nu!

Bikarbonat är ett kemiskt jäsmedel (natriumvätekarbonat NaHCO¿) till bakning som framställs syntetiskt ur koksalt och koldioxid. Skillnaden mellan bikarbonat och bakpulver är att syra-delen saknas. När bikarbonatet reagerar med en syra frigörs koldioxid vilket gör att det jäser. Bikarbonat fungerar alltså bäst i sammanhang när någon syrlig ingrediens som exempelvis filmjölk, gräddfil eller lingon ingår. Bikarbonat kan bytas ut mot bakpulver. ½ tsk bikarbonat motsvarar 1 tsk bakpulver. Om man använder bikarbonat i en ljus kaka, exempelvis sockerkaka, finns dock risken att kakan blir missfärgad. Bikarbonat passar bäst till mörka kakor såsom mjuk pepparkaka och morotskaka.Bikarbonat är ett godkänt tillsatsämne i Sverige med E-nummer E500.Läs mer Visa mindre

  Alternativ
Ersätts av:  
Detaljer
Innehåll
Klimatpoäng