Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Hållbarhet

Biologisk mångfald

Biologisk mångfald är variationsrikedomen bland djur och växter. Ekosystem är samspelet mellan allt levande och den miljö som finns på en specifik plats.

Naturens ekosystem med sina många olika levande organismer förser oss människor med olika nyttor, så kallade ekosystemtjänster. Det låter krångligt, men om vi i stället säger att det handlar om allt från pollinering, rening av vatten, nedbrytning, jordens bördighet, växternas näringsförsörjning och så kallad naturlig biologisk kontroll av odlade grödors skadedjur och sjukdomar.

Fördelarna med större biologisk mångfald i jordbruket är att grödorna skyddas bättre från skadliga insekter, pollinering främjas och avkastningen blir högre. Jordbrukslandskap med stor biologisk mångfald är också mer motståndskraftiga mot miljöstörningar.


Sedan 1970-talet har världens befolkning dubblerats och den globala handeln har ökat tio gånger om. Det har fört med sig att världens livsmedelsproduktion hotar många djur- och växtarter genom avskogning och överexploatering av odlingsmark, hav och sjöar.

Det går att vända utvecklingen genom naturvård samt hållbar produktion och konsumtion. Därför vill vi göra det lätt för våra kunder att hitta hållbara alternativ i sortimentet och inspirera till förändring.Du kan också bidra. Öka andelen produkter med eko- eller miljömärkning när du beställer varor – på ekologiska gårdar är artrikedomen av växter och pollinerare i genomsnitt 50 procent högre. Undvik råvaror som kommer från hotade växter eller djur när du sätter din meny. Martin & Servera är en av flera branschaktörer i initiativet Hållbar Livsmedelskedja. Initiativet har tagit fram en lista över åtgärder för livsmedelsproducenter som kan stimulera den biologiska mångfalden.

Nyhet

Martin & Servera och Beefarm i samarbete för att öka surret från bin i halländska rapsfält

En stor del av maten vi äter kommer från växter som måste pollineras, men antalet insekter minskar. Odlingar som raps, fruktträd och grönsaker behöver humlor och bin. Martin & Servera-gruppen samarbetar med Beefarm för att öka surret av bin i halländska rapsfält och på så sätt öka den biologiska mångfalden.
Hållbarhet

Policy avskogning och biologisk mångfald

Martin & Servera arbetar aktivt för att eliminera avskogning och minska förlusten av biologisk mångfald. Här kan du läsa om vår policy mot avskogning och biologisk mångfalld.
Hållbarhet

Hållbart fiske och ansvarsfullt odlad sjömat

Vi på Martin & Servera vill bidra till levande hav och sjöar nu och i framtiden – där fiskar, skaldjur och växtlighet lever i samklang med varandra. Ett hållbart fiske är bra för dig, bra för gästen och bra för miljön.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

Hållbarhet

Vårt hållbarhetsarbete

För att kunna vara restaurangens bästa partner behöver vi agera som ledare inom hållbarhet och göra det enkelt för dig att göra hållbara val.
I praktiken betyder det att du automatiskt är en del av allt det arbete som Martin & Servera gör för en mer hållbar framtid. Om du önskar kan du välja att ta ytterligare steg i hållbar riktning, genom att till exempel välja mer ekologiska produkter, mer växtbaserat eller dra ner på antalet leveranser per vecka.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.