Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Returlådor ger mer hållbara leveranser

Den 1 april 2019 började vi distribuera frukt och grönt i returlådor. Först ut är kunder på ett antal utvalda leveransrutter som utgår från vårt lager i Halmstad. Efter sommaren kommer retursystemet att utvärderas och skalas sedan upp successivt för fler kunder och fler lager.

Branschföreningen Livsmedelsgrossisterna, där Martin & Servera ingår, och Svenska Retursystem har slutit ett avtal om att implementera livsmedelsbranschens system för returlådor inom restaurang och storkök. Syftet är att öka hållbarheten och minska resursanvändningen inom branschen. 

Grundidén med retursystemet är att delar av distributionen av livsmedel ska ske i returlådor som kan användas om och om igen. Retursystemet skapar effektivitet och minskar koldioxidutsläpp, förbättrar arbetsmiljön och sparar tid. Returlådorna ser även till att matvarorna kommer fram hela och fräscha.

Alla kunder kommer att kontaktas innan leveranser i SRS returlådor startar.

Så fungerar systemet

  • Returlådorna levereras till en producent, där de fylls med varor och skickas vidare till Martin & Serveras lager.
  • Vi tar emot lådorna och använder dem för att distribuera varor vidare till kunder.
  • Kunden tömmer lådorna på varor och returnerar sedan lådorna till oss.
  • Martin & Servera skickar lådorna i retur till Svenska Retursystem för kvalitetskontroll och tvätt.

Sedan börjar det om och lådan levereras till en ny användare.

Vi jobbar hela tiden för att använda våra resurser så effektivt som möjligt. Det handlar om allt från att minska matsvinnet till att sänka miljöbelastningen från våra transporter. Att vi nu börjat använda returlådor är ännu ett steg i resan för ökad hållbarhet i branschen.

Klicka här för att ladda ner en pdf med information om returlådor inom restaurang och storkök.

Läs mer om hållbara leveranser

Hållbarhet

Hållbara leveranser

Att transportera varor tillhör vår kärnverksamhet. Varje dag, året runt, tar vi ansvar för att kunderna får just de varor de behöver till sina verksamheter. Att vi då arbetar för att minska vår miljöpåverkan, bland annat genom minskning av bränsleförbrukning och utsläpp från våra egna transporter, är en självklarhet.

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader