Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Ursprung Sverige

Kunskap

Varifrån kommer maten?

Vad är en grossist? Vilka produkter säljer en grossist? Vem bestämmer vilken mat som ska serveras i skolan? Vår affisch "Varifrån kommer maten?" försöker besvara dessa frågor och många fler, både för nyfikna skolelever och vuxna.
Hållbarhet

Vår uppförandekod

Martin & Serveras uppförandekod, gäller såväl våra svenska som utländska leverantörer. Med uppförandekoden vill vi säkerställa att de varor och tjänster vi köper in ligger i linje med våra krav på socialt och miljömässigt ansvar. Hur använder sig leverantörer av antibiotika i djurhållningen? Hur arbetar leverantören för minskad miljöpåverkan?
Inspiration

En mästare på kött med passion för bra råvaror

På Frölunda lilla saluhall sysslar man med gammalt genuint hantverk. Här mörar och styckar man större delen av allt kött själva för att nå bästa kvalitet. Personalen bjuder på kunskap och inspiration som får kunderna att våga prova nya köttdetaljer.
Kunskap

Från Sverige är en frivillig märkning för svenska livsmedel

Den frivilliga ursprungsmärkningen "Från Sverige" används för att märka svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter.
Efterfrågan på svenskproducerade livsmedel ökar ständigt, både från våra kunder såväl som deras gäster. För att underlätta för er att hitta produkter med svenskt ursprung, så använder vi ursprungsmärkningen Från Sverige.

Ursprungsmärkning i Dabas och i vår e-handel

För att kunna göra medvetna val krävs så klart information. Men ibland kan det vara lite knepigt att finna den information man söker. Vart ska man leta? Svaret är Dabas eller i vår utökade produktinformation i e-handeln.

Dabas är den största oberoende artikeldatabasen i Sverige som innehåller kvalitetssäkrad information om livsmedel som finns på den svenska marknaden. Här finner du uppgifter om bland annat allergener, ursprungs- och tillverkningsland, ingredienser, näringsvärden med mera. En hel uppsjö av viktig information helt enkelt.

Alla Martin & Serveras egna märkesvaror har fullständiga produktblad i Dabas och i vår e-handel. I e-handeln har vi också förbättrat produktinformationen för samtliga artiklar, bland annat genom att visa ekologiska och rättvisemärkningar intill produktbilden och tydligt skriva ut ursprungsland.

Nyfiken på någon artikel? Besök Dabas hemsida och sök på produkten.

Från Sverige

Från Sverige är en frivillig märkning som får användas på produkter om livsmedel, växter och råvaror som är producerade i Sverige och uppfyller vissa kriterier. Märket går i den svenska flaggans färger; blått och gult.

Kött och charkuterier som tidigare märktes med "Svenskt kött" använder istället märket "Kött från Sverige", enligt samma kriterier som den tidigare märkningen, Svensk kött.

För att få använda märkningen "Från Sverige" måste följande kriterier vara uppfyllda:

  • Alla djur ska vara födda, uppfödda och slaktade i Sverige.
  • Odling ska ha skett i Sverige.
  • All förädling och packning ska ske i Sverige.
  • I produkter med minst en tillsatt ingrediens, ska minst 75 procent av färdigvaran vara svenskt (vatten räknas inte).
  • Kött-, ägg- och mjölkråvara ska alltid vara 100 procent svensk, även som ingrediens i en produkt.

Vårt samarbete med LRF – Lantbrukarnas Förbund

Att öka försäljningen av svenska och lokalproducerade råvaror, lyfta svenska mervärden och lösa råvarubristen tillsammans - det är därför vi samarbetar med LRF.

Tillsammans med LRF och Axfoundation, är vi också involverade i föreningen Exceptionell Råvara, där vi stöttar med kunskap och resurser. Exceptionell Råvara, där kockar och bönder möts, är en bra plattform att för diskutera och driva utvecklingen av Sveriges exceptionella råvaror.

Regionala produkter

Att kunna erbjuda ett brett och ständigt växande regionalt utbud är något vi är mycket stolta över. För oss är det viktigt att lyfta och uppmuntra regionala och småskaligt producerade produkter från odlare, bönder och uppfödare runt om i Sverige.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

Hållbarhet

Vårt hållbarhetsarbete

För att kunna vara restaurangens bästa partner behöver vi agera som ledare inom hållbarhet och göra det enkelt för dig att göra hållbara val.
I praktiken betyder det att du automatiskt är en del av allt det arbete som Martin & Servera gör för en mer hållbar framtid. Om du önskar kan du välja att ta ytterligare steg i hållbar riktning, genom att till exempel välja mer ekologiska produkter, mer växtbaserat eller dra ner på antalet leveranser per vecka.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.