Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Asiatiska fritters

Recept skrivet av
Axfoundation
Ljuvligt frasiga bollar som passar lika bra som plockmat som på en sallad eller i en taco. Smeten går utmärkt att göra i förväg men fritera gärna strax innan de ska serveras för maximalt krisp.

Ingredienser

Cirka 120 stycken 

  • 2,5 kg fiskfärs
  • 50 g salt
  • 6 ägg
  • 1,5 dl potatismjöl
  • 7,5 dl grädde
  • 100 g koriander
  • 100 g salladslök
  • 5 st röda chilifrukter
  • 20 stänk tabasco
  • Panko (asiatiskt ströbröd)

Handla

Produktbild saknas
395887 - STOCKHOLMS FISK - Sverige - Fryst
485,00 kr {{jmfprisString}} / KG {{jmfPrisDeladString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Tillagning

  1. Låt färsen halvtina och dela den sedan i grova tärningar.
  2. Blanda fisk, salt, ägg, potatismjöl, grädde och kör i blandare några minuter.
  3. Skär koriander och salladslök fint. Dela chilin, ta bort kärnorna och finhacka den. Blanda ner grönsakerna i grundsmeten och krydda med tabascon.
  4. Låt vila i kyl, gärna över natten.
  5. Rulla bollar och panera dem i panko. Fritera på 180 grader tills de är gyllenbruna (cirka 2–3 minuter).
  6. Servera gärna med nudelsallad och en god dipp alternativt i en taco med grönsaker och chilimajonnäs.

Handla

Produktbild saknas
395887 - STOCKHOLMS FISK - Sverige - Fryst
485,00 kr {{jmfprisString}} / KG {{jmfPrisDeladString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Läs mer

Inspiration

Braxenfärs - Hållbar svensk vildfisk som gör gott och smakar gott

Nu är det möjligt att laga god och nyttig mat från fisk som tidigare har släppts tillbaka i vattnet. Braxenfärsen framställs av braxen som är fiskad i Vänern och Mälaren, och har fått grönt ljus i WWF:s fiskguide, för att den är fiskad på hållbara bestånd och med skonsamma metoder.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader