Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Baljväxtbakad misoaubergine, dill och Vretagulärtscrème.
Ingredienser
Lagom åt:10 personer
Aubergine
5 mindre auberginer från Gällstanäs
olivolja
75 g bondbönsmiso
400 g baljväxtfärs
2 msk torkad mixad sockertång
½ dl ärtsoja
Vretagulärtscrème
6 dl mjukkokade gulärtor av sorten Vreta (spar till garnering)
1 knippe dill, plockad i kvistar
spar lite kokvatten till att späda
6 st mjukkokade vitlöksklyftor
olivolja
citronsaft
Garnering
1 ask vinterportlak
1 dl gulärtor kokta
½ dl ärtsoja
finskurna dillstjälkar
sockertångs flagor
Vi rekommenderar
Inspiration
Baljväxtfärs: Gott, veganskt och svenskodlat
Baljväxtfärs är svenskt, veganskt och innehåller inte soja. Kockarna Stefan Eriksson, Johan Gottberg och deras gäster på Restauranglabbet är eniga: Baljväxtfärsen är grymt god och en otroligt bra produkt. Win-win i hela ledet – svenska bönder tjänar på det, miljön tjänar på det och gästerna gillar det. Här bjuder kockarna på några tillagningstips.
Häll över olivolja salt och peppar och lägg på lock
Baka halvvägs i ugn på 225° i 20 minuter
Mixa mison med olivolja och späd med lite vatten till en krämig konsistens.
Spritsa ut den på auberginerna
Blanda upp baljväxtfärsen med sockertång, ärtsoja, salt och peppar.
Toppa auberginen med baljväxtfärsen och baka 10 minuter till på 225°
Servera direkt.
Vretagulärtscrème
Blötlägg och koka ärtorna mjuka.
Mixa slät med plockad dill, mildkokt vitlök, olivolja, citronsaft, salt och peppar
Garnering
Servera auberginerna med de krämiga ärtorna och garnera med portlak, ärtor och dillstjälkar samt lite flagor av sockertång.
Vi rekommenderar
Inspiration
Baljväxtfärs: Gott, veganskt och svenskodlat
Baljväxtfärs är svenskt, veganskt och innehåller inte soja. Kockarna Stefan Eriksson, Johan Gottberg och deras gäster på Restauranglabbet är eniga: Baljväxtfärsen är grymt god och en otroligt bra produkt. Win-win i hela ledet – svenska bönder tjänar på det, miljön tjänar på det och gästerna gillar det. Här bjuder kockarna på några tillagningstips.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.