Produktlarm: Kalkon, rökt tärnad, art nr 181636, Martin & Servera, med bäst före datum 13-12-2023, batch nr 672211, återkallas efter att listeria påvisats i samband med kontroll och provtagning enligt ordinarie rutiner. Läs mer här.Läs merLäs mindre
Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Att binda ihop baljväxtfärsen till biffar, bullar, järpar eller burgare är lite tuffare än med köttfärs. Vi använder potatismjöl, lite ost och ägg och får då en saftig, mindre burgare som inte smular. Den djupa umamismaken kommer av stekt lök och svamp.
Ingredienser
Ca 40 st biffar á 60 g
1 kg Svensk Baljväxtfärs
400 g lök, hackad
200 svamp, hackad (gärna smakrik variant som shiitake eller portabella)
1 dl rapsolja
100 g smör
salt
svartpeppar
100 g potatismjöl
200 g ost (gärna av halloumityp), riven
10 g vitlökspulver
360 g ägg (6 st)
Vi rekommenderar
Inspiration
Nu presenterar vi en Svensk baljväxtfärs i Martin & Serveras sortiment
Svensk baljväxtfärs består av svenskodlade balj- och oljeväxter som kombinerats för sina unika smak- och näringsämnen. Färsen kan användas som råvara i alla rätter där man annars använder köttfärs.
Bryn lök och svamp i hälften av olja och smör tills den blir mjuk och får gyllene färg.
Krydda med salt och peppar. Låt svalna.
Rör ihop blandningen med övriga ingredienser till en jämn smet, kör gärna i blandare i fem min.
Ta upp bollar med sked och rulla/platta till dem.
Bryn på medelvärme i ca 2 min på varje sida. Stek klart i ugn, 200 grader i 4 min.
Det är viktigt att färsen är ordentligt genomstekt, för bästa smak.
Totalt blir det 2,5 kg färssmet av 1 kg Svensk Baljväxtfärs.
TIPS! Undvik för stora biffar då de lättare går sönder.
Tips 2 Gör gärna smeten dagen innan för bästa resultat
Vi rekommenderar
Inspiration
Nu presenterar vi en Svensk baljväxtfärs i Martin & Serveras sortiment
Svensk baljväxtfärs består av svenskodlade balj- och oljeväxter som kombinerats för sina unika smak- och näringsämnen. Färsen kan användas som råvara i alla rätter där man annars använder köttfärs.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.