Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
360 g skalade mogna bananer + ev. 1 banan till dekoration
1 dl rapsolja
2 ägg
70 g havregryn
100 g siktat dinkelmjöl
100 g grovt dinkel
45 g mörkt muscovadosocker
6 g bakpulver
5 g bikarbonat
15 g riven ingefära
0,5 dl kallt kaffe eller espresso
0,5 tsk salt
banan och kokosflakes att strö över
Vi rekommenderar
Inspiration
Mellanmål som mättar
Kocken Mattias Larsson har skapat mättande mellanmålsrecept att inspireras av. Mellanmålen följer Livsmedelsverkets rekommendationer kring näringsinnehåll. Testa dem i din skolrestaurang!
Värm ugnen till 175°. Lägg bakplåtspapper i en terrinform (avlång sockerkaksform).
Mixa bananerna till en slät kräm. Vispa därefter ner äggen och oljan.
Blanda de torra ingredienserna och blanda.
Skiva en banan och lägg som dekoration på smeten och strö över kokosflakes.
Grädda banankakan ca 40-45 minuter tills kärntemperaturen är 85°. Låt kakan svalna.
Vi rekommenderar
Inspiration
Mellanmål som mättar
Kocken Mattias Larsson har skapat mättande mellanmålsrecept att inspireras av. Mellanmålen följer Livsmedelsverkets rekommendationer kring näringsinnehåll. Testa dem i din skolrestaurang!
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.