Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Bollar på gulärta, timjan och mynta
Recept skrivet av
Björn Bergh
Bollar på gulärta, timjan och mynta, med morot 287°, gräslökscremé och picklad morot.
Ingredienser
Lagom åt:
100 personer
5100 g kokta gula ärter
3400 g kokt basmatiris
170 g av vardera bladpersilja, timjan, mynta
8,5 dl färska/frysta lingon
200 g salt
100 g mald kanel
100 g paprikapulver
100 g stött kummin
1,65 kg urkärnade dadlar
Energi 1 port
Energi 95 kcal
Protein 2 g
Fett 0,3 g
Mätt fettsyr 0,2 g
Kolhydrater 21 g
Fibrer 1 g
C-vitamin 10 mg
Folat 13 mcg
Järn 0,4 mg
Zink 0,4 mg
Lila morot 287°
50 st tvättade lila morötter
Saft och zest från 24 apelsiner
5 msk hel spiskummin
5 dl flytande honung
3 dl äppelcidervinäger
500 g grovhackad bladpersilja
Energi 1 port
Energi 40 kcal
Protein 0 g
Fett 0,1 g
Mättade fettsyror 0 g
Kolhydrater 8 g
Fibrer 1 g
C-vitamin 12 mg
Folat 16 mcg
Järn 0,3 mg
Zink 0,2 mg
Gräslökscremé
6 l Oatly fraiche
500 g färsk gräslök
3 dl citronsaft
salt
vitpeppar
Energi 1 port
Energi 5 kcal Protein 1 g Fett 0,1 g Mättade fettsyror 2,2 g Kolhydrater 1 g Fibrer 0 g C-vitamin 11 mg Folat 13 mcg Järn 0,3 mg Zink 0,1 mg
Picklad morot
1-1-1 lag, 1 del äppelcidervinäger, 1 del socker, 1 del vatten
tunnskivade morötter
färska myntablad
Energi 1 port
Energi 45 kcal
Protein 0 g
Fett 0 g
Mättade fettsyror 0 g
Kolhydrater 11 g
Fibrer 0 g
C-vitamin 1 mg
Folat 4 mcg
Järn 0,1 mg
Zink 0 mg
Tillagning
Mixa gula ärter och lingon grovt.
Tillsätt det kokta riset, salt, peppar och de färska och torra kryddorna.
Jobba ihop till en massa och väg upp bollar ca 30g/st.
Gör en fördjupning i varje boll och fyll med en urkärnad dadel.
Rulla sedan ihop till en boll.
Stek dem gyllenbruna i olivolja.
Lila morot 287°
Rosta morötterna i 287° ugn i ca 20 minuter.
Mortla spiskummin grovt, blanda med övriga ingredienser.
Ta ut morötterna och dela dem i 3-4 cm bitar.
Slå marinaden över de varma morötterna.
Gräslökscremé
Mixa gräslöken och 1 liter av fraichen fint.
Vispa ihop med de andra ingredienserna.
Smaka av med salt och vitpeppar.
Artiklar ur receptet
Hållbara Val
101196, F&G M/S, USA
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
508390, Martin & Servera, Belgien
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Hållbara Val
525733, Martin & Servera, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
120923, 3N PRODUKTER, Sverige
{{jmfprisString}}/kilogram (kg)
{{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Hållbara Val
126177, F&G M/S, Sverige
{{jmfprisString}}/styck
{{jmfPrisDeladString}}/styck
271502, Oatly, Sverige
{{jmfprisString}}/l
{{jmfPrisDeladString}}/l
151589, F&G M/S, Etiopien
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Hållbara Val
607879, SANTA MARIA, Spanien
{{jmfprisString}}/kilogram (kg)
{{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)