Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Serveras med kryddsotade morötter, champinjoner och rostad aioli.
Ingredienser
Oxkind
10 st oxkinder á 160 gram
0.5 l rött vin
1 l Knorr Professional oxfond
2 st gula lökar
2 st lagerblad
3 kvistar timjan
Picklade senapsfrön
1 msk Winborgs ättika
2 msk socker
3 msk vatten
1.5 dl senapsfrön (hälften gula och hälften bruna)
Kryddsotade morötter
10 st morötter
½ purjolök
1 tsk kummin
1 tsk fänkålsfrön
Rostad aioli
3 st vitlöksklyftor
1 msk matolja
100 g Hellmann’s real majonnäs extra thick
Tillbehör
1 kg champinjoner
50 g smör
Från receptet
617944, HELLMANN´S, Spanien
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
224493, KNORR PROFESSIO, Finland
{{jmfprisString}}/liter (l)
{{jmfPrisDeladString}}/liter (l)
514661, WINBORGS, Sverige
{{jmfprisString}}/liter (l)
{{jmfPrisDeladString}}/liter (l)
Tillagning
Oxkind
Ugnsbrässera oxkinderna på 80 grader i ca 4 timmar, tillsammans med rödvin, lök, lagerblad, timjan och Knorr Professional Oxfond.
Ta upp kinderna.
Sila och reducera såsen, smaka av med salt och svartpeppar.
Picklade senapsfrön
1,5 dl senapsfrön (hälften gula och hälften bruna)
Koka ihop ättika, socker och vatten.
Blanchera senapskornen i kokande vatten i ca 1 minut. Kyl ner och spola senapsfröna helt kalla.
Slå över ättikslagen och ställ in i kylen.
Addera de picklade fröna till såsen strax innan servering.
Kryddsotade morötter
Skala och koka morötterna mjuka.
Rosta purjolöken i ugnen på 250 grader tills den är helt svart.
Mixa kummin, fänkålsfrön och purjolöken med salt och peppar.
Krydda morötterna runtom och sota dem direkt på spishällen eller i en het stekpanna.
Rostad aioli
Rosta vitlöken med lite olja i ugnen på 180 grader i ca 8 minuter.
Mixa vitlöken slät.
Smaksätt HELLMANN’S Majonnäs Real Extra Thick med vitlökspastan.
Tillbehör
Hyvla ca 10 champinjoner tunt på mandolin och använd till garnering.
Stek resterande champinjonerna i smör.
Från receptet
617944, HELLMANN´S, Spanien
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
224493, KNORR PROFESSIO, Finland
{{jmfprisString}}/liter (l)
{{jmfPrisDeladString}}/liter (l)
514661, WINBORGS, Sverige
{{jmfprisString}}/liter (l)
{{jmfPrisDeladString}}/liter (l)