Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Braxenwallenbergare

Recept skrivet av
Axfoundation
En saftig fiskbiff som får en extra skjuts med mixad anjovis i smeten alternativt hackade räkor eller krabbkött.

Ingredienser

Lagom åt: 20 personer 

  • 2,5 kg fiskfärs
  • 50 g havssalt
  • 6 ägg
  • 1,5 dl potatismjöl
  • 7,5 dl grädde
  • Kryddning efter smak
  • Ströbröd
  • Olja eller smör till stekning

Handla

Braxenfärs 2,5kg
395887, STOCKHOLMS FISK, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Fri från Laktos
  • Fri från Gluten
  • Fri från Soja
  • Fri från Ägg
  • Fri från Mjölkprotein
  • Från Sverige
  • Svealand
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{units.primary.pricePerUnitText}} {{units.primary.perUnit}} {{pantDisplayText}}
{{units.primary.longText}}
{{listPrisString}} {{units.primary.listPriceString}} Delningspris
{{units.secondary.pricePerUnitText}} {{units.secondary.perUnit}}
{{units.secondary.longText}}
{{listPrisString}} {{units.secondary.listPriceString}}
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Slut i lager

Tillagning

  1. Låt färsen halvtina och dela den sedan i grova tärningar.
  2. Blanda fisk, salt, ägg, potatismjöl, grädde och valfri smaksättning och kör i blandare några minuter.
  3. Låt vila i kyl, gärna över natten.
  4. Forma med stans, vänd i ströbröd och grädda i ugnen
  5. 10 min på 175 grader. Bryn på båda sidor i olja och smör till fin färg.
  6. Servera med potatispuré, brynt smör och ärtor.

Handla

Braxenfärs 2,5kg
395887, STOCKHOLMS FISK, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Fri från Laktos
  • Fri från Gluten
  • Fri från Soja
  • Fri från Ägg
  • Fri från Mjölkprotein
  • Från Sverige
  • Svealand
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{units.primary.pricePerUnitText}} {{units.primary.perUnit}} {{pantDisplayText}}
{{units.primary.longText}}
{{listPrisString}} {{units.primary.listPriceString}} Delningspris
{{units.secondary.pricePerUnitText}} {{units.secondary.perUnit}}
{{units.secondary.longText}}
{{listPrisString}} {{units.secondary.listPriceString}}
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Slut i lager

Läs mer

Inspiration

Braxenfärs - Hållbar svensk vildfisk som gör gott och smakar gott

Nu är det möjligt att laga god och nyttig mat från fisk som tidigare har släppts tillbaka i vattnet. Braxenfärsen framställs av braxen som är fiskad i Vänern och Mälaren, och har fått grönt ljus i WWF:s fiskguide, för att den är fiskad på hållbara bestånd och med skonsamma metoder.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.