Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
En moderniserad chili med asien-influerade smaker.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
1,5 kg svensk högrev
200 g krossad tomat
10 g anchochilli
10 g spiskummin
5 g oregano
1 st lime
1 st röd chilli
1 st vitlök
500 g kalvfond(demi glace)
1 guinnes 50 cl (öl)
1 dala lager 33 cl (öl)
10 g chipotle chilli
1 lagerblad
200 g röd steklök
1 dl ättika 12%
2 dl socker
20 g rökt paprikapulver
Smör, salt, peppar
1st gurka
16 g senapsfrön gula
1 msk risvinäger
50-75 g färsk ingefära
1 ask smörgåskrasse
Majonnäs med risvinäger
3 rumstempererat ägg, endast gulan
6 dl neutral rapsolja
6-7 tsk risvinäger
Vi rekommenderar
Inspiration
Smakrika och hållbara vintergrytor
Tim, Jens och Fredrik är tre erfarna kockar som sadlat om. Tim och Fredrik jobbar i Martin & Serveras säljkår och Jens, tidigare distriktsansvarig säljare, är numera General Manager för de svenska Kocklandslagen. Vi bad dem ta fram två recept var på goda rätter som du kan laga utan att det kostar allt för mycket. Recepten skulle även kreeras utifrån ett hållbarhetsperspektiv och med möjlighet att byta ut ingredienser till mindre ädla detaljer.
Slå på all vätska, ölen guinnes, lager, krossade tomaterna och kalvfonden.
Tillsätt kryddorna, Låt sjuda i ca 4-5 timmar.
Smaka av med salt, peppar, lime, lime zest och chilli.
Servera i tortillabröd eller salladsblad, garnera med löken och passande tillbehör.
Tillbehören
Skala skiva löken.
Koka upp 1,2,3 lag.
Slå på den varma lagen på löken låt stå. (Kan med fördel göras dagen innan)
Använd 1,2,3 lagen som blir över till att koka senapsfröna i.
Picklad gurka
Gör en kall 1,2,2 lag på risvinäger (vinäger, socker och vatten).
Skala och skrapa ur gurkan, tärna efter behag, lägg den i lagen. Gärna 1-2 dagar innan.
Hacka salladslöken, blanda med senapsfrön, picklade gurkan. Riv ingefära på microplane.
Smaka av.
Slå en majonnäs med risvinäger
Vispa äggula och tillsätt oljan droppvis under konstant vispning.
När majonnäsen börjar binda sig och blir krämig kan man hälla oljan i en smal, jämn stråle under konstant vispning.
När all olja är invispad och majonnäsen är fast och fluffig tillsätts risvinäger.
Vi rekommenderar
Inspiration
Smakrika och hållbara vintergrytor
Tim, Jens och Fredrik är tre erfarna kockar som sadlat om. Tim och Fredrik jobbar i Martin & Serveras säljkår och Jens, tidigare distriktsansvarig säljare, är numera General Manager för de svenska Kocklandslagen. Vi bad dem ta fram två recept var på goda rätter som du kan laga utan att det kostar allt för mycket. Recepten skulle även kreeras utifrån ett hållbarhetsperspektiv och med möjlighet att byta ut ingredienser till mindre ädla detaljer.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.