Vi hanterar dina personuppgifter enligt allmänna dataskyddsförordningen.
Vi använder även cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda sajten accepterar du detta
Läs mer
Falafel på baljväxtfärs, yoghurt, picklade tomater, mynta och blad.
Ingredienser
Lagom åt:10 personer
Falafel
1 kg baljväxtfärs
½ strimlad purjolök
1 knippe hackad bladpersilja
1 knippe hackad koriander
3 finriven vitlöksklyfta
1 grovriven gul lök
spiskummin
sumac
2 hackad chili
1 dl god olivolja
Tillbehör
500 g god tjock krämig yoghurt
picklade gröna och röda tomater
10 tomater
1 knippe färsk mynta
2 huvuden sallad
Inspiration
Baljväxtfärs: Gott, veganskt och svenskodlat
Baljväxtfärs är svenskt, veganskt och innehåller inte soja. Kockarna Stefan Eriksson, Johan Gottberg och deras gäster på Restauranglabbet är eniga: Baljväxtfärsen är grymt god och en otroligt bra produkt. Win-win i hela ledet – svenska bönder tjänar på det, miljön tjänar på det och gästerna gillar det. Här bjuder kockarna på några tillagningstips.
Mixa lök, vitlök, purjolök, persilja, koriander och torra kryddor.
Tillsätt baljväxtfärsen samt olivoljan och mixa snabbt ihop med salt och svartpeppar. Kontrollera konsistensen
Formas till önskad form och fritera eller stek i het olja 180° till de är krispiga och gyllene.
Tillbehör
Servera falafeln med yoghurt, plockade myntablad, färska och picklade tomater, salladsblad, olivolja och med ett gott bröd eller det du känner för!
Inspiration
Baljväxtfärs: Gott, veganskt och svenskodlat
Baljväxtfärs är svenskt, veganskt och innehåller inte soja. Kockarna Stefan Eriksson, Johan Gottberg och deras gäster på Restauranglabbet är eniga: Baljväxtfärsen är grymt god och en otroligt bra produkt. Win-win i hela ledet – svenska bönder tjänar på det, miljön tjänar på det och gästerna gillar det. Här bjuder kockarna på några tillagningstips.