Produktlarm: GENNARO AURICCHIO SPA, COLOMBO, återkallar artikeln Gorgonzola Piccante 1,5,kg (artikelnummer 108976). Återkallas på grund av mikrobiologisk risk. Detta är en försiktighetsåtgärd då listeria påträffats av leverantören.
Produktlarm: Kronägg AB, Kronägg Frigående, återkallar 5 st artiklar Ägg från frigående höns (artikelnummer 104875, 428235, 435602, 448613, 101002). Återkallas av producent på grund av upptäckt salmonella i stallmiljön. Inga ägg har bekräftats med smitta.Läs merLäs mindre
Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Gyllene, frasiga fetaostnuggets med rostade säsongsgrönsaker och semipicklad rödkål och kall yoghurtsås med smak av rostad vitlök.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
1000 g salladsost
2-2,5 st gul lök
5 dl mjöl
5 st ägg
1 ,5 tsk Sambal olek
1,5 msk oregano
Salt och peppar (salladsosten är salt så var sparsam)
Panco
Rapsolja att steka i
Kålsallad
1 st rödkåls huvud
7,5 dl vatten
1,5 dl ättika
2,5 dl honung
Grönsaker efter säsong
Morötter
Palsternacka
Lök
Betor (röd, gul)
Potatis
Rapsolja och salt och peppar
Yoghurtsås med vitlök
4-5 st vitlöksklyftor som rostad i stekpanna med olja mosa ner dem i yoghurt
5 dl Turkisk yoghurt
Vi rekommenderar
Inspiration
Matinspiratören: Frida Ambjörnsson
Måltidspedagogiken ska vara naturligt invävd i det dagliga arbetet med läroplansmålen i Gislaveds kommun. – Min ambition är att, tillsammans med pedagogerna, göra det okända känt för barnen, säger Frida Ambjörnsson, Årets Förskolekock 2021, måltidspedagog i Gislaveds kommun och kock på Strandsnäs Förskola.
Blanda i salt och svartpeppar sambal olek samt mixad lök och oregano i äggsmeten och blanda ner den mosade salladsosten.
Häll upp Panco i en skål, klicka i en matsked av smeten i pancon och formar små fina nuggets. Stek i het olja.
Kålsallad
Strimla rödkålen tunt och fint.
Grönsaker efter säsong
Behåll gärna skalet på om det går.
Dela rotsakerna och lägg dem på en plåt, ringla över lite olja.
Salta och peppra.
Rosta i varm ugn på 200 ° i ca 25 minuter.
Yoghurtsås med vitlök
Salta och peppra
Vi rekommenderar
Inspiration
Matinspiratören: Frida Ambjörnsson
Måltidspedagogiken ska vara naturligt invävd i det dagliga arbetet med läroplansmålen i Gislaveds kommun. – Min ambition är att, tillsammans med pedagogerna, göra det okända känt för barnen, säger Frida Ambjörnsson, Årets Förskolekock 2021, måltidspedagog i Gislaveds kommun och kock på Strandsnäs Förskola.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.