Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Klassikern fiskpudding blir kryddig och god tack vare braxenfärs och fyllig muskot. Går givetvis att variera smakmässigt med exempelvis dill eller annan ört.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer 

  • 2,5 kg fiskfärs
  • 2,5 dl rundkornigt ris
  • 5 dl vatten
  • 10 dl standardmjölk
  • 15 ägg
  • Muskot, finriven
  • 20 g salt
  • Vitpeppar
  • 2 dl ströbröd
  • 50 g smör

Handla

Braxenfärs 2,5kg
395887, STOCKHOLMS FISK, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Fri från Laktos
  • Fri från Gluten
  • Fri från Soja
  • Fri från Ägg
  • Fri från Mjölkprotein
  • Från Sverige
  • Svealand
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Tillagning

  1. Tina fisken långsamt i kyl.
  2. Koka riset i vatten och mjölk enligt anvisningar på paketet.
  3. Blanda riset med fiskfärs och ägg, riv i muskot och smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Smörj formar och fördela smeten jämt. Strö över ströbröd, hyvla över smör och grädda i 175 grader i cirka 30 minuter.
  5. Servera gärna med brynt smör, ärtor och citron.

Handla

Braxenfärs 2,5kg
395887, STOCKHOLMS FISK, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Fri från Laktos
  • Fri från Gluten
  • Fri från Soja
  • Fri från Ägg
  • Fri från Mjölkprotein
  • Från Sverige
  • Svealand
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer

Inspiration

Braxenfärs - Hållbar svensk vildfisk som gör gott och smakar gott

Nu är det möjligt att laga god och nyttig mat från fisk som tidigare har släppts tillbaka i vattnet. Braxenfärsen framställs av braxen som är fiskad i Vänern och Mälaren, och har fått grönt ljus i WWF:s fiskguide, för att den är fiskad på hållbara bestånd och med skonsamma metoder.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.