Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Fiskqueneller

Recept skrivet av
Axfoundation
En elegant klassiker som är perfekt att servera vid större konferensluncher ihop med skummad vitvinseller hummersås.

Ingredienser

Lagom åt: 20 personer 

  • 2,5 kg fiskfärs
  • 50 g salt
  • 6 ägg
  • 1,5 dl potatismjöl
  • 7,5 dl grädde
  • Valfri smaksättning, t.ex. dill, vitpeppar och citron

Handla

simpleimage
395887 - STOCKHOLMS FISK - Sverige - Fryst
485,00 kr {{jmfprisString}} / KG {{jmfPrisDeladString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Tillagning

  1. Låt färsen halvtina och dela den sedan i grova tärningar.
  2. Blanda fisk, salt, ägg, potatismjöl, grädde och valfri smaksättning. Kör i blandare några minuter.
  3. Låt vila i kyl en timme.
  4. Koka upp saltat vatten. Forma något större queneller med metallslev och låt sjuda i vattnet cirka tre minuter.
  5. Servera med skummad vitvins- eller hummersås och potatis.

Handla

simpleimage
395887 - STOCKHOLMS FISK - Sverige - Fryst
485,00 kr {{jmfprisString}} / KG {{jmfPrisDeladString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Läs mer

Inspiration

Braxenfärs - Hållbar svensk vildfisk som gör gott och smakar gott

Nu är det möjligt att laga god och nyttig mat från fisk som tidigare har släppts tillbaka i vattnet. Braxenfärsen framställs av braxen som är fiskad i Vänern och Mälaren, och har fått grönt ljus i WWF:s fiskguide, för att den är fiskad på hållbara bestånd och med skonsamma metoder.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader