Din order- & leveranskalender
Välj datum för inventering/prisberäkning

Flap meat i pitabröd

Recept skrivet av
Ove Feeser
Flap meat, Flank stek eller Flap steak. Detta är ett kött med många olika namn. Köttet innehåller en hel del fett vilket gör det mycket smakrikt och saftigt. I denna rätt serveras köttet i pitabröd med vitlöksdressing och inlagd rödlök.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 10 pitabröd
  • 1 kg flap meat
  • 250 g ruccola
  • Salt
  • Peppar

Inlagd rödlök

  • 2 st rödlök
  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten

Vitlökssås med basilika

  • 4 dl matyoghurt (turkisk eller grekisk)
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0,5 dl olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Citronsaft efter smak
Inspiration

En mästare på kött med passion för bra råvaror

På Frölunda lilla saluhall sysslar man med gammalt genuint hantverk. Här mörar och styckar man större delen av allt kött själva för att nå bästa kvalitet. Personalen bjuder på kunskap och inspiration som får kunderna att våga prova nya köttdetaljer.

Tillagning

Inlagd rödlök

  1. Koka upp ättika, socker och vatten. Låt svalna.
  2. Skär rödlöken i bitar. Häll lagen över löken.

Vitlökssås

  1. Blanda matyoghurt, majonnäs, pressade vitlöksklyftor, dijonsenap, salt, svartpeppar och hackad basilika.
  2. Låt såsen stå och dra en stund innan servering.

Flap meat

  1. Grilla köttet i tre till fyra minuter på varje sida. Vänd flera gånger så att köttet inte blir bränt. Salta och peppra.
  2. Lägg allt i folie och låt vila i ca 8 minuter innan servering.

Servering

Servera köttet i pitabröd tillsammans med den inlagda löken, vitlökssåsen och ruccola.

Ove Feeser har ett gediget kunnande om kött och styckning. I den egna butiken Frölunda Lilla Saluhall jobbar han med genuint mathantverk. Här mörar och styckar man större delen av allt kött på egen hand för att nå bästa kvalitet. Nu delar Ove Feeser med sig av sina bästa recept för sommarens grillkvällar.
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader