Din order- & leveranskalender
Välj datum för inventering/prisberäkning

Getost från Hven med nashipäron

Recept skrivet av
Fredrik Christiansson
Prova en spännande dessert med nashipäron och rostad valnötshonung.

Ingredienser

  • 100 g getost, smulad
  • 1 dl mjölk
  • 1 st nashipäron, tunt skivat med mandolin
  • 1 dl hackat vetegräs
  • 2 msk kallpressad rapsolja från Österlen
  • ½ gelatinblad
  • 1 tsk päroncognac
  • 5 st krossade rostade och saltade valnötskärnor
  • 5 msk valnötsolja
Inspiration

Konst och husmanskonst i Borstahusen

Restaurang Pumphuset ligger alldeles invid den lilla fiskehamnen i Borstahusen strax norr om Landskrona. Här huserar Fredrik Christiansson, köksmästaren som hyllar de rena smakerna och har enkelhet som sin ledstjärna.

Vintips till maten

668442 - ENJOY WINE - Frankrike - VSÖ
0,00 kr {{jmfPrisPerEnhetString}}
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Tillagning

  1. Koka upp mjölken och slå över den smulade getosten.
  2. Mixa slät och gjut i plastad form.
  3. Värm rapsoljan till 70°, tillsätt vetegräs och blötlagt, urpressat gelatinblad.
  4. Mixa slätt och gjut över det tunt skivade nashipäronet.

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader