Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Glaserad kål med baljväxtfärs

Recept skrivet av
Johan Gottberg & Stefan Eriksson
Den godaste glaserade kålen, baljväxtfärs, kittost och pickels.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer 

Kål

  • 10 små huvuden spetskål från Ugglarps
  • 800 g baljväxtfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • olivolja
  • 1 st Påverås kittost
  • bindgarn

Pickels

  • 1 kålrot
  • 1 svedjerova
  • 1 msk senapsfrön
  • 1 dl ättika
  • 1 dl honung
  • 2 dl vatten
  • Tex. ramslökskapris, inlagda granskott, inlagda gröna vinbär

Kålcreme

  • yttre kålblad från huvuden
  • smör eller olivolja
Inspiration

Baljväxtfärs: Gott, veganskt och svenskodlat

Baljväxtfärs är svenskt, veganskt och innehåller inte soja. Kockarna Stefan Eriksson, Johan Gottberg och deras gäster på Restauranglabbet är eniga: Baljväxtfärsen är grymt god och en otroligt bra produkt. Win-win i hela ledet – svenska bönder tjänar på det, miljön tjänar på det och gästerna gillar det. Här bjuder kockarna på några tillagningstips.

Tillagning

Kål 

  1. Skölj huvuden noga och plocka bort yttre bladen och spar.
  2. Ånga de hela huvuden på 100% ånga tills de är mjuka igenom.
  3. Fräs alla lökar i olivolja och tillsätt baljväxtfärsen och stek den på mellan värme så den börjar få fin gyllene färg runt om. Smaka av med salt och peppar
  4. Skär upp kålhuvuden på mitten men inte helt igenom.
  5. Fyll med den stekta färsen och en bra bit kittost och tillslut bladen runt om.
  6. Knyt ihop md bindgarn så det blir ett helt huvud igen.
  7. Stek kålhuvudet i smör till det får färg runt om och baka det i ugnen på 180 grader i 10 minuter. Servera direkt med nedan.

Pickels 

  1. Skala och hyvla rötterna riktigt tunt.
  2. Värm pickelslagen och slå över skivorna och låt stå och dra till sig ordentligt.
  3. Ta upp och låt rinna av.
  4. Servera med de små kapriserna eller liknande.

Kålcreme

  1. Ånga kålbladen riktigt mjuka igenom och mixas riktigt släta i en kraftfullmixer med smör eller olivolja till en krämig konsistens.
  2. Smaka av med salt och peppar.

Inspiration

Baljväxtfärs: Gott, veganskt och svenskodlat

Baljväxtfärs är svenskt, veganskt och innehåller inte soja. Kockarna Stefan Eriksson, Johan Gottberg och deras gäster på Restauranglabbet är eniga: Baljväxtfärsen är grymt god och en otroligt bra produkt. Win-win i hela ledet – svenska bönder tjänar på det, miljön tjänar på det och gästerna gillar det. Här bjuder kockarna på några tillagningstips.

Handla direkt i vår e-handel

simpleimage
332888 - KÖKET SORUNDA - Sverige - Fryst
0,00 kr {{jmfprisString}} / KG {{jmfPrisDeladString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
366146 - ARISTO - Non food
0,00 kr {{jmfprisString}} / ST {{jmfPrisDeladString}} / ST
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
240234 - F&G M/S - Sverige - Kylt
0,00 kr {{jmfprisString}} / KG {{jmfPrisDeladString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
607242 - SANTA MARIA - Tjeckien - Torrt
0,00 kr {{jmfprisString}} / KG {{jmfPrisDeladString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader