Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Glaserat Gochujang fläsk från Gråbo

Recept skrivet av
Magnus Andersson
Glaserat Gochujang fläsk från Gråbo i potatisbröd med morotspuré, god sås, avocado, mynta, rostad lök och sallad.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer 

Torrimmad fläsksida


Gochujangsås

  • 4 msk rostade och stötta sesamfrön
  • 2 dl gochujangpasta 
  • 2 dl misopasta 
  • 3 msk rödvinsvinäger 
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk sake
  • 1 msk mörk sesamolja

God sås

  • 3 dl majonnäs, egen
  • 4 msk Ponzu
  • 2 msk Grön Sriracha
  • 1 msk Dijonsenap
  • Salt

Potatisbröd (typ lefse)

  • 500 g potatis, skalad
  • 25 g smör
  • ½ tsk salt
  • ca 3 dl vetemjöl

Morotspuré

  • 500 g skalad morot
  • 5 dl apelsinjuice
  • 1 st vitlöksklyfta
  • Smör
  • Citronsaft
Inspiration

Nääs Fabriker: Hotell och restaurang med köksutsikt

På Nääs Fabriker i Tollered jobbar Magnus Andersson som köksmästare tillsammans med Disa Molin, Årets Konditor 2018. Egen örtträdgård, egna bikupor, egen food truck vid sjön och kök med en fantastisk utsikt är några av fördelarna med att arbeta här, menar Magnus.

Tillagning

Torrimmad fläsksida

  1. Vacuumpacka  fläsksidan och kör på 85º över natten
  2. Lägg i press och skiva i fina bitar
  3. Glasera fläsket på beställning i den goda Gochujangsåsen

Gochujangsås

  1. Rosta sesamfröna, mixa och blanda med de övriga ingredienserna

Potatisbröd (typ lefse)

  1. Koka potatisarna mjuka i saltat vatten i 20–30 min. Låt dem svalna något 
  2. Mosa potatisarna
  3. Blanda potatisen med smör och salt. Rör ner vete­mjölet och blanda ihop allt till en smidig deg
  4. Dela degen i 8–10 bitar. Kavla ut dem till rundlar
  5. Grädda i stekpanna 1–2 min på varje sida

Morotspuré

  1. Koka moroten mjuk i juicen och mixa slät i en mixer med smör. Smaka av med citronsaft och salt

Fyll upp brödet med det goda och avsluta med rostad lök och örterna.

Inspiration

Nääs Fabriker: Hotell och restaurang med köksutsikt

På Nääs Fabriker i Tollered jobbar Magnus Andersson som köksmästare tillsammans med Disa Molin, Årets Konditor 2018. Egen örtträdgård, egna bikupor, egen food truck vid sjön och kök med en fantastisk utsikt är några av fördelarna med att arbeta här, menar Magnus.

Artiklar ur receptet

simpleimage
363028 - DALSJÖFORS - Sverige - Kylt
0,00 kr {{jmfprisString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
397174 - RISBERG - Sydkorea - Torrt
0,00 kr {{jmfprisString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
461475 - SAKURA - Brasilien - Torrt
0,00 kr {{jmfprisString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
305452 - KIKKOMAN - Nederländerna - Torrt
0,00 kr {{jmfprisString}} / L
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader