Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Tacos är gott och glass är ju gott. Då måste ju glasstacos vara den ultimata kombinationen?
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Skalet
75 g smör
2 dl havregryn
1 dl rårörsocker
2 msk grädde
2 msk ljus sirap
¼ tsk bakpulver
En nypa havssalt
Fyllning och garnering
10 skopor glass
Svartvinbärscoulis
Flagad mandel
Ätbara blommor eller annan dekoration
Tillagning
Rosta mandelflagorna i en torr stekpanna. Ställ åt sidan för att svalna.
Smält smöret i en kastrull.
Rör ner övriga ingredienser till tacoskalet och blanda noga.
Tryck ut ca 1 msk stora klickar (gärna i metallringar) på bakplåtspapper. Grädda ett par stycken åt gången eftersom de annars gärna rinner ihop till en stor kaka.
När kakorna fortfarande är varma och precis håller ihop läggs de över en rund stav där de får stelna till tacoskal.
Upprepa tills du har 10 st tacoskal.
Mjuka upp glassen genom att röra den mjuk.
Häll svartvinbärscoulis på glassen och rör hastigt runt så att glassen blir marmorerad.
Lägg glassen i en spritspåse med stjärntyll och spritsa ut den i tacoskalen.
Toppa med rostad mandel och ställ genast in i frysen.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.