Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Gratinerad hummer med kantareller, prästost och vitlök

Recept skrivet av
Gustav Trägårdh
Gustav Trägårdh på Sjömagasinet i Göteborg har förenat havets och skogens läckerheter till en drömkomposition! Lika enkel som den är fantastiskt god att laga till under sensommaren och hösten.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Tidsåtgång: 2 tim

  • 5 st kokta humrar
  • 500 g kantareller
  • 3 st skalad schalottenlök
  • 5 klyftor vitlök, skalad
  • 3 dl grädde
  • 50 g dill
  • 30 g smör
  • 50 g extralagrad prästost
  • salt och peppar

Tillagning

  1. Klyv humrarna, rensa och skär köttet grovt.
  2. Stek kantarellerna i smöret med schalottenlök.
  3. När det börjar brynas, tillsätt vitlök och grädde och koka tjockt.
  4. Tillsätt hummerkött och dill, smaka av med salt och peppar.
  5. Fyll skalen, riv över prästost och gratinera tills gyllene.
  6. Servera med en grillad citronhalva!

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader