Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Sparrissoppa med vitt vin garnerad med sparrisknoppar.
Ingredienser
Lagom åt: 6 personer
500 g grön sparris
5 schalottenlökar
5 dl vispgrädde
5 dl kycklingbuljong
1,5 dl torrt vitt vin
salt
peppar
Vi rekommenderar
Inspiration
Lernia utbildar framtidens kockar
Mitt i saluhallen vid S:t Eriks torg i Uppsala utbildas några av framtidens kockar. Med goda samarbeten med restaurangbranschen, erfarna lärare och ett nytänk som följer dagens trender blir eleverna väl rustade för att möta arbetslivet som kock.
Skala sparrisen och skär upp i ca 1 centimeter långa bitar. Lämna sparristopparna oskurna.
Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter. Häll sedan bort vattnet.
Skala och hacka löken och fräs lätt i en kastrull. Häll över vinet och buljongen samt grädden och koka upp.
Lägg sparrisen i gräddsåsen (utom knopparna som skall vara garnityr). Låt koka i 10 minuter och kör sedan i mixer.
Smaka av med salt och peppar.
Servera i skålar med sparrisknopparna som garnityr.
Servera gärna med en gravlaxtoast.
Vi rekommenderar
Inspiration
Lernia utbildar framtidens kockar
Mitt i saluhallen vid S:t Eriks torg i Uppsala utbildas några av framtidens kockar. Med goda samarbeten med restaurangbranschen, erfarna lärare och ett nytänk som följer dagens trender blir eleverna väl rustade för att möta arbetslivet som kock.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.