Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Grönkål- och svartkålspasta

Recept skrivet av
Robert Hedman

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner 

Pasta
  • 500 g grönkål, strimlad
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 dl durumvetemjöl
  • 3 st ägg
  • Salt
Grön & Svartkål
  • Några kvistar Grönkål
  • 2 st svartkål
  • Kruspersilja
  • Olivolja
  • Grönkålsmix, se ovan
  • Saltrostade mandlar, grovhackade
  • Bredsjö Hård, en Svensk Pecorino
Inspiration

Vackert, nyttigt och gott: Med kål som huvudråvara

Kocken och säljaren Robert Hedman, Grönsakshallen Sorunda, älskar att kreera nya grönsaksrätter – gärna med kål som huvudråvara. Här presenterar Robert vegetariska kålrätter som med fördel kan användas som huvudrätt, men som även passar som tillbehör till kött och fisk.

Tillagning

Pasta

  1. Blancha grönkålen snabbt, kyl ner och låt den hänga av ordentligt, mixa slät med olivoljan.
  2. Blanda vete- & durummjölet med ägg och salt i en degblandare, ha i grönkålsmix till önskad grön färg på degen, resterande grönkålsmix sparas till serveringen.
  3. Knåda i maskinen ca 5 min. Låt degen vila en stund i kylen. Använd sedan en pastamaskin och gör ditt val av pastasort, jag valde att göra pappardelle.

Grön & Svartkål

  1. Plocka bort venen från grönkålen, torka bladen torra i ugn på 95 grader. Mixa till grönt pulver.
  2. På svartkålen skärs venen bort och bladen strimlas på längden. Kruspersiljan plockas ner i små buketter och läggs i isvatten.

Vid servering 

  1. Koka pastan, koktid beroende på vilken pastastorlek, typ 2-3 min räcker.
  2. Slunga under tiden svartkålen och persiljan med lite olivolja samt grönkålsmixen, lägg sedan i den nykokta pastan och vänd runt innan det läggs upp på tallrik.
  3. Toppa sedan rätten med saltrostade mandlar och ny riven pecorino samt pudra över grönkålspulvret med hjälp av en tesil.

Inspiration

Vackert, nyttigt och gott: Med kål som huvudråvara

Kocken och säljaren Robert Hedman, Grönsakshallen Sorunda, älskar att kreera nya grönsaksrätter – gärna med kål som huvudråvara. Här presenterar Robert vegetariska kålrätter som med fördel kan användas som huvudrätt, men som även passar som tillbehör till kött och fisk.

Artiklar ur receptet

Hållbara Val
Grönkål 250g
116731, F&G M/S, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • EU-ekologiskt
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Hållbara Val
Svartkål 250g
128520, F&G M/S, Spanien
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • EU-ekologiskt
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.