Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Hallon- och champagnedessert

Recept skrivet av
Kalle Bengtsson
Festlig och vacker dessert som passar perfekt till nyårsafton.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Champagnemousse

  • 200 g torr champagne
  • 140 g Ivoire choklad
  • 60 g grädde
  • 1 g gelatinblad
  • 210 g löst vispad grädde

Hallonsorbet

  • 260 g hallonpuré
  • 90 g socker
  • 70 g vatten
  • 20 g glykos
  • 0,5 g gelatinblad

Brynt smörkaka

  • 60 g äggvita
  • 60 g brynt smör
  • 60 g florsocker
  • 25 g vetemjöl
  • 25 g mandelmjöl
  • 15 g honung
  • 1 g bakpulver
  • 1 g salt

Brynt smörkräm

  • 40 g äggula
  • 140 g brynt smör
  • 30 g pressad citron
  • 80 g socker

Yoghurt pannacotta

  • 100 g yoghurt
  • 100 g grädde
  • 25 g socker
  • 2 g gelatinblad
  • 1/4 vaniljstång

Hallon- och champagnesås

  • 100 g hallonpuré
  • 100 g champagne
  • 6 g gelcreme cold

Dryckestips

Kalle Bengtsson tycker mest om att göra tårtor, bakelser och choklad.

"Att dekorera snyggt och göra vackra saker är min grej!"
Kalle Bengtsson

Här delar Kalle med sig av ett av sina bästa recept på lyxiga nyårsdesserter.

Tillagning

Champagnemousse

  1. Reducera champagnen till 50 g.
  2. Häll i den ovispade grädden och koka upp.
  3. Blötlägg och krama ur gelatinet.
  4. Blanda gelatin, choklad och gräddkoket. Låt svalna till 35° och vänd ner den lättvispade grädden.

Hallonsorbet

  1. Koka socker, vatten och glykos.
  2. Tillsätt blötlagt gelatin. Låt svalna och blanda i purén.
  3. Kör i glassmaskin.

Brynt smörkaka

  1. Blanda allt utom brynt smör.
  2. Låt smöret svalna till 50 g och vispa ner i smeten.
  3. Baka 170° 15 minuter.

Brynt smörkräm

  1. Blanda allt och värm under konstant vispning till 84°.

Yoghurt pannacotta

  1. Koka grädde, socker och vanilj.
  2. Blanda ner blötlagt urkramat gelatin, låt svalna till 50° och vispa i yoghurten.

Hallon- och champagnesås

  1. Mixa allt och sila.

Kalle Bengtsson tycker mest om att göra tårtor, bakelser och choklad.

"Att dekorera snyggt och göra vackra saker är min grej!"
Kalle Bengtsson

Här delar Kalle med sig av ett av sina bästa recept på lyxiga nyårsdesserter.

Artiklar ur receptet

Champagne De Castelnau Brut Reserve 3L
716084, SIGVA, Frankrike
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Ivoire vit choklad block 35% 3x1kg
516914, VALRHONA, Frankrike
{{jmfprisString}}/kilogram (kg) {{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Gelatinblad 500g
870808, Favorit, Tyskland
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Mandelmjöl 1,8kg
302057, Werners Gourmetservice AB, Spanien
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.