Din order- & leveranskalender

Havsrimmad torskflake med Kalixlöjrom

Recept skrivet av
Fredrik Christiansson
  • Nyår
  • Förrätt
Havsrimmad torskflake med Kalixlöjrom, kokt Västerbottenskräm och rågbrödsriv.

Ingredienser

Torsk

  • 100 g torskrygg

Västerbottenskräm

  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 äggula
  • 50 g riven Västerbottensost

Till servering

  • 50 g torkat rågbröd
  • 50 g Kalixlöjrom
Inspiration

Konst och husmanskonst i Borstahusen

Restaurang Pumphuset ligger alldeles invid den lilla fiskehamnen i Borstahusen strax norr om Landskrona. Här huserar Fredrik Christiansson, köksmästaren som hyllar de rena smakerna och har enkelhet som sin ledstjärna.

Tillagning

  1. Baka 100 g torskrygg till 45°.
  2. Sjud yoghurt med äggula och ost till 85°, låt svalna.
  3. Lägg upp torsken, klicka eller spritsa på Västerbottenscréme.
  4. Riv och strö över rågbrödet, toppa med Kalixlöjrom.

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader