Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

High Protein Snack

Recept skrivet av
Shahryar Scott
Laktos- och sockerfri proteinyoghurt med hemmagjord granola.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner

Proteinyoghurt

  • 3 kg yoghurt, laktosfri 2,5%
  • 240 g vaniljprotein

Granola

  • 200 g dinkelflingor
  • 200 g havreflingor
  • 50 g pumpakärnor
  • 50 g solrosfrön
  • 100 g valnötter
  • 60 g kokosflarn
  • 210 g honung
  • 75 g majsolja
  • 75 g vatten

Till servering

  • färska bär, t.ex. blåbär

Näringsvärde per portion:

GI: Medel
Kalorier: 316 kcal
Protein: 22 g
Fett: 13 g
Kolhydrater: 24 g

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 160 grader i varmluftsläge.
  2. Blanda ingredienserna till granolan i en bunke. Rör om tills det blir en jämn blandning. Fördela sedan granolan jämnt på en plåt.
  3. Rosta granolan i 10 minuter i ugnen.
  4. Ta ut plåten, rör om och rosta i ytterligare 5 minuter.
  5. Låt plåten svalna i rumstemperaturer i minst 4 timmar.
  6. Vispa proteinpulvret och yoghurten med elvisp på medelhastighet i ca 1 minut.
  7. Servera 2,5 dl yoghurt med ca 2,5 dl granola och en matsked färska bär (t.ex. blåbär).

Näringsvärde per portion:

GI: Medel
Kalorier: 316 kcal
Protein: 22 g
Fett: 13 g
Kolhydrater: 24 g

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader