Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Hot Bream Dog

Recept skrivet av
Axfoundation
En uppdaterad hot dog som är lika frasig utanpå som len och saftig inuti. Bara fantasin sätter gränser för kryddningar och toppings.

Ingredienser

Lagom åt: 30 personer 

  • 2,5 kg fiskfärs
  • 50 g salt
  • 6 ägg
  • 1,5 dl potatismjöl
  • 7,5 dl grädde
  • Grön tabasco, efter smak (gör ett stekprov för lagom hetta)

Handla

Produktbild saknas
395887 - STOCKHOLMS FISK - Sverige - Fryst
485,00 kr {{jmfprisString}} / KG {{jmfPrisDeladString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Tillagning

  1. Låt färsen halvtina och dela den sedan i grova tärningar.
  2. Blanda fisk, salt, ägg, potatismjöl, grädde och tabasco.
  3. Kör i blandare några minuter. Häll smeten i spritspåsar och låt vila i kyl, gärna över natten.
  4. Spritsa ”korvar” i ett bleck med panko. Rulla så att ströbrödet täcker runt om och stek i rikligt med matfett alternativt fritera till gyllenbrun och genomstekt.
  5. Servera i stora korvbröd och toppa med tartarsås.

Handla

Produktbild saknas
395887 - STOCKHOLMS FISK - Sverige - Fryst
485,00 kr {{jmfprisString}} / KG {{jmfPrisDeladString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Läs mer

Inspiration

Braxenfärs - Hållbar svensk vildfisk som gör gott och smakar gott

Nu är det möjligt att laga god och nyttig mat från fisk som tidigare har släppts tillbaka i vattnet. Braxenfärsen framställs av braxen som är fiskad i Vänern och Mälaren, och har fått grönt ljus i WWF:s fiskguide, för att den är fiskad på hållbara bestånd och med skonsamma metoder.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader