Din order- & leveranskalender
Välj datum för inventering/prisberäkning

Ingefärskola

Recept skrivet av
Elisabeth Johansson
Praktfullt och inspirerande påskgodis av konditorn Elisabeth Johansson.

Ingredienser

Antal kolor: 42 stycken

  • 100 g smör, mjukt
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 0,75 dl ljus sirap
  • 0,25 dl glykos
  • 1,5 tsk färsk ingefära, finriven

Tillagning

  1. Lägg smöret i en tjockbottnad rostfri kastrull.
  2. Rör i grädde, socker, sirap, glykos och ingefära.
  3. Låt koka under lock ett par minuter och sedan till fast kulprov 121-122°, rör om då och då.
  4. Dra av kastrullen från värmen och häll upp kolan i en form ca 15x20 cm, med bakplåtspapper i botten.
  5. Låt kolan stelna över natten.
  6. Skär upp kolorna med en vass kniv.
  7. Slå in i cellofanplast.

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader