För tillfället upplever vi tyvärr längre svarstider på e-handeln. Vi arbetar med att lösa problemet.Läs merLäs mindre
Produktlarm: Julskinka, kokt skivad, art nr 431403, Martin & Servera, med bäst före datum 12-12-2023, batch nr 361, återkallas efter att listeria påvisats i samband med kontroll och provtagning enligt ordinarie rutiner. Läs mer här.Läs merLäs mindre
Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Vill du servera vegetariskt på nyår? Här presenterar vi ett recept som passar som förrätt. Inkokt och bränd svartrot med salt citroncurd och havsörter.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Svartrot
20 st svartrot
6 lit vatten
Juicen från 3 st citroner
3 st schalottenlökar, skalade och grovt skurna
Olivolja
Salt
Svartpepparkorn
Svartrotskrisp
2 st svartrot
Friteringsolja
Salt
Noriblad, rostade och mixade till ett pulver
Salt citroncurd
90 g citronjuice
½ citron – zest
2 st ägg
45 g olivolja
95 g smör, rumstemperat
Havssalt
Gravad citron
3 st citroner
3 msk socker
2 msk salt
Havetsörter
Sjökorall, snabbt blancherad
Ostronblad
Sodaört (Land of Seaweed)
Vattenkrasse
Saltarv
Vi rekommenderar
Inspiration
Vegetarisk festmeny
Robert Hedman på systerbolaget Grönsakshallen Sorunda har skapat en vacker och smakrik vegetarisk festmeny med svenska råvaror i säsong.
Tvätta, skala och ansa svartroten. Sjud sedan svartroten tills den är genomklar i en lag bestående av vatten, citronjuice, schalottenlök, olivolja, salt och svartpepparkorn. Låt svartroten svalna i lagen.
Vid servering: Ta upp svartroten ur lagen och dela den i mindre längder. Torka den torr. Svetta/bränn med en gasolbrännare runt om.
Svartrotskrisp
Tvätta svartroten noggrant. Använd sedan en grönsaksskalare och skala av långa remsor på hela roten. Fritera remsorna gyllene i 150 grader varm olja. Smaka av med salt och norikryddan.
Salt citroncurd
Vispa citronjuice och citronzest med äggen på svag värme till 83 grader. Ta bort från värmen. Ha försiktigt i olivoljan under ständig omrörning. Vispa därefter i smöret. Smaka av med havssalt.
Gravad citron
Tvätta citronerna. Skala sedan citronerna, men utan att skala med det vita beska under skalet. Koka av skalen 3 gånger i nytt vatten varje gång. Under tiden skärs citronfiléerna ut ur citronen och ner i mindre bitar. När skalen känns mjuka, så skärs de också ner i mindre bitar. Grava allt tillsammans med sockret och saltet. Låt stå framme och mogna en stund.
Tips: Om du inte vill ha rätten helt vegetarisk så kan den serveras med löjrom.
Vi rekommenderar
Inspiration
Vegetarisk festmeny
Robert Hedman på systerbolaget Grönsakshallen Sorunda har skapat en vacker och smakrik vegetarisk festmeny med svenska råvaror i säsong.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.