Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Syndigt god cheesecake med jordnötssmör och kola för den som vill ha extra allt till fikat. Den syrliga physalisen blir en frisk brytning och krossade nötter ger en härlig textur.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Botten
digestivekex 150 g (10 st)
Arla® svensk Smör, rumsvarmt 75 g
Fyllning
500 g Arla® färskost
1 dl strösocker
3 st ägg
3 st äggulor
urskrapade frön från 1 vaniljstång
100 g jordnötssmör
Salt kolasås
50 g Arla® Svenskt Smör
2,5 dl rårörsocker
1,25 dl Arla® vispgrädde
1 tsk flingsalt
urskrapade frön från 1 vaniljstång
Topping
salt kolasås
1 dl jordnötter
physalis
En uppskuren bit bakad cheesecake får extra liv och lyster om du pudrar den med florsocker och bränner av den snabbt med gasolbrännare.
Tillagning
Mixa kexen till smulor och blanda med smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen på 175° ca 8 min.
Blanda färskost, socker, ägg, äggulor och vaniljfrön till en jämn smet och vänd ner jordnötssmöret.
Bred ut i formen ovanpå botten och grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt svalna.
Rör ihop smör, socker, grädde och salt i en kastrull på medelvärme. Koka upp och sänk värmen. Låt sjuda ca 6 min. Rör om då och då.
Tillsätt vaniljfrön och sjud ytterligare 1 min. Häll upp i en ren glasburk och låt kallna i kylskåp.
Rippla kolasås på cheesecaken och strö över krossade nötter. Avsluta med physalis.
En uppskuren bit bakad cheesecake får extra liv och lyster om du pudrar den med florsocker och bränner av den snabbt med gasolbrännare.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.