Din order- & leveranskalender
Välj datum för inventering/prisberäkning

Kalljäst bröd

Recept skrivet av
Elisabeth Johansson
Elisabeth Johansson är Restaurangkonditor, bagare, författare till flera kokböcker och skribent i mattidningar. Hon har bakat olika goda bröd till förskola och skola med Serveras ekologiska mjöl. Det här kalljästa brödet förbereds med fördel dagen innan det ska bakas ut.

Ingredienser

Lagom åt: 20 personer

Tidsåtgång: 4 tim

2 bröd

  • 50 g jäst
  • 600 g vatten, kallt
  • 25 g havssalt
  • 50 g honung
  • 40 g rapsolja
  • 240 g dinkelfullkornsmjöl
  • 700–750 g ekologiskt vetemjöl

Tillagning

  1. Blanda jäst, vatten, salt, honung, olja och dinkelmjöl i en stor bunke. Arbeta in vetemjölet lite i taget till en smidig deg.
  2. Plasta in bunken och ställ in den i kylen över natten.
  3. Sätt ugnen på 250°.
  4. Flytta över degen till ett lätt mjölat bakbord och dela den i två bitar. Forma till två limpor utan att knåda degen. Låt limporna jäsa på en mjölad plåt i 30 minuter under bakduk.
  5. Skåra bröden med en vass kniv.
  6. Spreja in vatten i ugnen och sätt in i plåten. Sänk temperaturen till 200° efter två minuter. Grädda bröden i 25–30 minuter. Låt svalna på galler.

Utvalda ingredienser från receptet

651430 - MARTIN&SERVERA - Sverige - Torrt
0,00 kr {{jmfprisString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}} {{stockStatusText}}
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader