Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Kebab på vildsvinsskav

Recept skrivet av
Malin Karlsson
Kebab på vildsvinsskav med pitabröd, picklad zucchini, lingonlök, tahiniyoghurt och sötpotatispommes.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Kebab och kryddblandning

  • 2 kg vildsvinskav
  • 1 msk svartpeppar
  • 1 msk kryddpeppar
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk muskot
  • 1 tsk korianderfrön
  • 1 tsk nejlika
  • 1 tsk ingefära

Pitabröd

  • 20 g jäst
  • 700 g vatten
  • 1100 g mjöl
  • 25 g salt
  • 15 g honung
  • olivolja till pensling

Picklad zucchini

  • 3 dl socker
  • 5 dl vitvinsvinäger
  • 2 tsk senapsfrön
  • 1 tsk senapspulver
  • 1 tsk gurkmeja
  • 3 st zucchini
  • 2 tsk salt

Lingonlök

  • 3 st silverlök
  • 2 msk torkade lingon
  • 1 tsk salt

Tahiniyoghurt

  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk tahini
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt

Sötpotatispommes

  • 6 sötpotatisar
  • olja till fritering

Tillagning

Kebabkryddat vildsvinsskav

  1. Mixa alla kryddor till ett fint pulver.
  2. Stek vildsvinsskaven i en het panna och smaka upp med kryddblandningen.

Pitabröd

  1. Lös upp jästen i vattnet och blanda allt i en degblandare.
  2. Kör på hög hastighet i 10 minuter.
  3. Rundriv bollar och låt jäsa i 1,5 timme.
  4. Platta eller kavla ut till ca 1 cm tjocka pitabröd.
  5. Pensla med olivolja och baka på 250° ca 5 minuter.

Picklad zucchini

  1. Koka upp socker, vinäger och alla kryddor, ställ åt sidan och låt svalna.
  2. Hyvla zucchinin tunt på längden, lägg den i isvatten med några nypor salt i 30 minuter.
  3. Häll av vattnet och lägg ner zucchinin i den avsvalnade lagen.

Lingonlök

  1. Hyvla löken tunt och blanda med lingon och salt.
  2. Låt stå i rumstemperatur i en timme.

Tahiniyoghurt

  1. Blanda yoghurten med tahini.
  2. Riv ner vitlöken och smaka upp med salt.

Sötpotatispommes

  1. Skala och skär potatisen i stavar.
  2. Blanchera i saltat vatten i 2 minuter, kyl ner.
  3. Förfritera på 120° i ca 5 minuter, kyl ner.
  4. Fritera dem krispiga före servering.

Vintips till kebaben!

Gabbiano Chianti DOCG 75cl
783506, MARTIN&SERVERA, Italien
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.