Din order- & leveranskalender
Välj datum för inventering/prisberäkning

Kroketter på grillade kycklingvingar med ramslöksemulsion

Recept skrivet av
Joel Englund
Joel Englund från Svenska Kocklandslaget fick i uppdrag att skapa något gott och vårlikt av svensk fågel. Rätten är skapad för att passa allt från fest till vardag, med nyskördade primörer som tillbehör.

Ingredienser

  • 15 st kycklingvingar

Kryddor till rub

  • 1 msk rosépeppar, mortlad
  • 1 msk korianderfrö, mortlad
  • 1 msk fänkålsfrö, mortlad
  • 1 msk anisfrö, mortlad

Mozzarellakräm

  • 2,5 dl mjölk
  • 35 g smör
  • 0,75 dl mjöl
  • 80 g buffelmozzarella

Ramslöksemulsion

  • 100 g ramslök
  • 20 g persilja
  • 2 dl neutral olja
  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap

Panering

  • 1 dl mjöl
  • 2 ägg
  • 3 dl panko
  • 1 msk rosépeppar, krossade
  • 1 msk korianderfrö, krossade
  • 1 msk fänkålsfrö, krossade
  • 1 msk anisfrö, krossade
  • olja till fritering

Tillagning

  1. Rubba vingarna i salt och mortlade kryddor. Marinera i några timmar.
  2. Grilla vingarna klara, låt svalna och plocka köttet från benen, spara benen till serveringen.
  3. Koka en bechamelsås på mjölk, smör och vetemjöl, mixa i mozzarellan och rör till en slät kräm. Kyl.
  4. Blanda köttet med mozzarellakrämen och forma till kroketter runt benen från vingarna. Frys.
  5. Dubbelpanera med mjöl, ägg och panko utblandat med de krossade kryddorna
  6. Mixa ramslök och persilja med oljan tills den är knallgrön, sila genom kaffefilter eller fin silduk.
  7. Vispa äggulan med dijonsenap, droppa i oljan försiktigt till en emulsion och smaka av med salt.
  8. Fritera kroketterna gyllenbruna, salta och servera med emulsionen.

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader