Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Joel Englund från Svenska Kocklandslaget fick i uppdrag att skapa något gott och vårlikt av svensk fågel. Rätten är skapad för att passa allt från fest till vardag, med nyskördade primörer som tillbehör.
Ingredienser
15 st kycklingvingar
Kryddor till rub
1 msk rosépeppar, mortlad
1 msk korianderfrö, mortlad
1 msk fänkålsfrö, mortlad
1 msk anisfrö, mortlad
Mozzarellakräm
2,5 dl mjölk
35 g smör
0,75 dl mjöl
80 g buffelmozzarella
Ramslöksemulsion
100 g ramslök
20 g persilja
2 dl neutral olja
1 äggula
1 tsk dijonsenap
Panering
1 dl mjöl
2 ägg
3 dl panko
1 msk rosépeppar, krossade
1 msk korianderfrö, krossade
1 msk fänkålsfrö, krossade
1 msk anisfrö, krossade
olja till fritering
Tillagning
Rubba vingarna i salt och mortlade kryddor. Marinera i några timmar.
Grilla vingarna klara, låt svalna och plocka köttet från benen, spara benen till serveringen.
Koka en bechamelsås på mjölk, smör och vetemjöl, mixa i mozzarellan och rör till en slät kräm. Kyl.
Blanda köttet med mozzarellakrämen och forma till kroketter runt benen från vingarna. Frys.
Dubbelpanera med mjöl, ägg och panko utblandat med de krossade kryddorna
Mixa ramslök och persilja med oljan tills den är knallgrön, sila genom kaffefilter eller fin silduk.
Vispa äggulan med dijonsenap, droppa i oljan försiktigt till en emulsion och smaka av med salt.
Fritera kroketterna gyllenbruna, salta och servera med emulsionen.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.